SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tunus Eski Başbakanı Geldi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:55:48
Tunus Eski Başbakanı Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak 4. Malatya Anadolu Kitap Fuarına katılmak üzere Malatya'ya gelen Tunus eski Başbakanı ve Nahda Hareketi Lideri Raşid El Ganuşi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti. 

Ziyarete, Ganuşi’nin yanı sıra Mısır Eski Kalkınma Bakanı Yahya Hamid, Nahda Hareketi Milletvekili Suphi Atik, Rashid Ghannush’nin oğlu Muaz Ghannush, Nahda Hareketi Kadın Kolları Başkanı Vesile Zağlumi, Nahda Hareketi liderlerinden Habip El Melevzi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yazar İhsan Süreyya Sırma ve AKP Malatya Milletvekili adayı Taha Özhan katıldı. 

Nahda Hareketi Lideri Raşid El Ganuşi’yi Malatya’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın 770 bin nüfuslu bir büyükşehir olduğunu ve 13 ilçesinin bulunduğunu söyledi. 

Başkan Çakır, “Dünya kuru kayısı ihtiyacının %70’ini Malatya karşılıyor. Yıllık 400 milyon dolar gibi bir ihracatı var. Bölgemizde her türlü meyve ve sebze yetişiyor. Malatya’nın sanayisinde de gelişme var. 2 organize sanayi bölgesi şu an faal durumda ve  250 fabrika faal durumda. Tarihi olarak da Malatya’da 5000-7000 yıllarına ait kalıntılar bulunuyor. Caferhöyük’te 7000 yıllık, Aslantepe’de de 5000 yıllık kalıntılar var. 

Malaya aynı zamanda yetiştirmiş olduğu devlet adamları ile ünlüdür. Selçuklu döneminde Malatya’nın adı Dar-Ül Rifa seçkin insanların yaşadığı yer olarak anılıyor. Son dönemlerde ise Merhum Özal, Merhum Necmettin erbakan’ın sağ kolu olan Recai Kutan ve Oğuzhan Asiltürk de Malatyalıdır. Tekrar ziyaretlerinden dolayı kendirine hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyorum” dedi. 

Nahda Hareketi Lideri Raşid El Ganuşi ise yaptığı konuşmada, Malatya’nın Türkiye’nin önemli illerinden birisi olduğunu belirterek, Malatya’da bulunmaktan, Malatya’lılarla bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Ganuşi konuşmasının devamında özetle,  Arap Baharı’nın yaşandığı Mısır, Tunus, Libya gibi ülkelerde  çok büyük sıkıntılar yaşandığını, İslam ve demokrasi yolunda mücadele eden binlerce insanın mağdur olduğunu belirterek, Türkiye’deki gelişmeleri gördükçe umutlarının arttığını söyledi. 

Konuşmasında sık sık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmed Davutoğlu’nun isimlerini zikrederek, onların liderliğinde Türkiye’de çok olumlu gelişmeler yaşandığını, bu gelişmelerin aynı zamanda Arap dünyası tarafından da yakından izlendiğini ve örnek alındığını ifade etti. 

Ganusi, ayrıca Türkiye’nin mazlum ülkelerin ve halkların yanında yer aldığını, bundan da büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, teşekkürlerini ve minnettarlığını dile getirdi. 

Daha sonra bir konuşma yapan Mısır eski Kalkınma Bakanı Yahya Hamid “Türkiye’ye baktığımızda çok umutlanıyoruz. Allahın izniyle ilkeler üzerinden hareket etmek sebat olmak mutlaka zafere ulaşıyor bunu Türkiye’de gördük. Mısırda da bunu gerçekleştireceğiz. Türkiye’deki komplolar, savaş bitmedi mısırda da bitmedi bunu biliyoruz. Mısırda da halk bilinçli. 

Günümüzdeki Arap ülkeleri halkla nasıl hareket edeceklerini, halkın istek ve arzularına karşı neler yapılabileceği konusunda hiçbir planları olmadığı için Libya’da, yemek de ve diğer ülkelerde devrimler oldu. Allah’ın izniyle başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. bizler inşallah barışçıl bir şekilde yönetimlerin demokrasi ile geleceğine inanıyoruz. Geleceğe umutla bakıyoruz” dedi. 

Ziyaret sırasında kısa bir konuşma yapan AKP Malatya Milletvekili adayı Taha Özhan ise, Malatya insanının Tunus ve Mısır’da mücadele edenleri uzun yıllardan beri tanıdıklarını belirterek, “Kitaplarından, verdikleri mücadeleden tanıyorlar. Burada Malatya’da her ev, her dükkandaki insanlar sizleri yıllardır tanıyormuş gibi kucaklar. Zalimler böyle küçük konjonktürel başarılar kazanmış gibi gözükebilirler ama bütün bölgelerdeki dip dalga gerçekten çok güçlü. Mazlumların zafere ulaşacağına inanıyorum. Tunus, Kahire sokaklarında bunu hissettim. Bu insanlar bu zaferi hak ediyor, yeteri kadar emek verdiler, yeterince mazlumiyet yaşadılar” dedi. 

Öte yandan Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Çakır ziyaretin anısına Raşid El Ganuşi ile Yahya Hamid’e kristal kayısı, kayısı ve halı hediye etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız