SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tur Otobüsü' Sezonu Açtı

0
Güncellendi - 2018-05-04 04:57:49
'Tur Otobüsü' Sezonu Açtı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından 2014 yılında Malatya’da ilk kez hizmete sunulan Tur Otobüsü, 2018 yılının ilk turunu gerçekleştirdi. Şehirde farkındalık yaratan Tur Otobüsü’nün 2018 yılı ilk turuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya’da ilk kez 2014 yılında hizmete sunulan Tur Otobüsü, 2018 yılının ilk turuna çıktı. Eski Belediye Meydanı’nda hafta içi her gün saat 15.00’de gerçekleştirecek olan turlarla, vatandaşlarda tarihi eserlere karşı ilginin ve duyarlılığın artırılması hedefleniyor. Düzenlenen turlar hakkında bilgi veren Tur Rehberi Hasan Hüseyin Aslan, “Turlarımız başladı. Hafta içi her gün 15.00 itibari ile Battalgazi'de bulunan bütün tarihi mekanlarımızı gezeceğiz. Tur gezimizde Tarihi Kervansaray'da, Ulu Cami'de ve 5 bin yıllık bir medeniyet olan Arslantepe'de konaklama yapacağız. Konaklamadan sonra almış olduğumuz misafirlerimiz tekrar turumuzun bitiş noktasına bırakmak maiyetinde turlarımıza başladık. Sayın başkanımız Selahattin Gürkan, sayesinde halkımız Battalgazi'yi ve oradaki yeniden ayağa kaldırılmış tarihi mekanlarımızı tanıtmış olacağız” dedi.

Tura katılan Büşra Akkuş, “Battalgazi'yi gezmek fırsatı pek olmadı. Kaç yıldır gitmedim, sadece küçüklüğümde gezmiştim. Battalgazi'de bulunan tarihi yerleri göreceğimiz için heyecanlıyım. Yapılan bu turdan ve hizmetten çok memnunuz” dedi.

Tarihi eserleri ayağa kaldıran ve vatandaşların tarihi eserlere olan duyarlılığını artırmasından dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür eden Nurullah Varol ise, “Battalgazi ilçesindeki tarihi mekanların bir çoğunu her Malatyalı gibi bende sıkça ziyaret etme imkanı bulamadım. Sayın Selahattin Gürkan'ın yapmış olduğu bu hizmeti takdirle karşılıyorum. Malatya'da ki birçok tarihi yerlerin restore edildiğini haberlerden takip ediyorduk. İnşallah bu hizmet sayesinde restoresi gerçekleşen tarihi eserleri tek tek gezerek oranın tarihi havasını teneffüs edip, Battalgazi'nin ruhunu yeniden yaşamaya gayret göstereceğiz. Bu hizmetten dolayı sayın Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür ederim” diye konuştu.

Tarihi eserleri yerinde görmek için tura katılan Nimet Öztatar’da, “Geçen yılda bu hizmet faydalanma fırsatı yakalamıştım. Sanıyorum bu hizmet bu yılki ilk hizmet. Ben çok beğenmiştim. Çok teşekkür ederiz. İlgililerin emeklerine sağlık. Geçen yıl yalnız gitmiştim ama bu yıl eşimle birlikte gideceğiz. Organizasyon çok güzel” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın hizmetlerini çok beğendiğini ifade eden Aydın Öztatar ise, “Selahattin Beyin hizmetlerini çok beğeniyorum. Eskimalatya tarihi bir yer olduğu için her zaman görmek isteriz. Bu hizmet için teşekkür ediyoruz” dedi.

Kayseri’den geldiğini belirten Adil Öner’de, “Malatya’da misafir olarak bulunuyoruz. Kayseri'den geliyoruz. Darende’den dün çıktık buraya geldik. Aslında yarın arabayla gezmeyi düşünüyorduk o tarihi yerleri, ancak bu çok güzel bir tesadüf oldu. Battalgazi'mizin tarihi mekanlarını özellikle gezip görecektik. Tesadüfen arkadaş bu hizmetin Battalgazi Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verildiğini söyleyince bizde eşim ile birlikte bindik. Oldukça heyecanlıyız. Ben üniversiteden emekliyim. Arkadaş da Sanat Tarihi mezunuymuş. Eşimde sınıf öğretmeni. İnşallah güzel bir gezi olur. Malatya’ya ilk defa geldik. Bu da çok güzel bir hizmet” derken, sınıf öğretmeni Sevgi Öner’de, “Çok güzel bir hizmet. Bizim için tesadüf oldu. Görünce eminim mutlu olacağız” diye konuştu.

Tura katılanlardan Ahmet Yakut isimli gençte, “Sosyoloji son sınıf öğrencisiyim. Aslında bu toplumun tarihi bilince ihtiyacı var. Çünkü tarihini bilmeyen medeniyetler her zaman yıkılmaya yüz tutar. Bence bunun biraz daha tabana yayılması lazım. Okullara ve kreşlere yayılması lazım. Avrupa'da bir dönem bulundum ben. Kreşe yazılan çocukları sırf tarihi bilsinler ve tarihi bilinci anlasınlar diye bu tür organizasyonlar çok fazlasıyla yapılıyor.  Battalgazi Belediyesi’nin çocuklara da böyle bir hizmet verdiğini bilmiyordum. Bu çok çok iyi. İnsanlar küçük yaşlarda tarihlerini öğrenirlerse geleceklerini çok iyi inşa edebilirler. Bu hizmet için yetkililere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Üniversite öğrencisi Mikail Kılıç ise, “ Sosyoloji son sınıf öğrencisiyim. Aslen Urfalıyım. Eskimalatya’yı daha önce  bir kez gezme imkanım olmuştu. İkinci defa gitmek istiyordum. O tarihi mekanları bir kez daha görmek için bu tur otobüsüne geldim. Bu uygulamayı yapan sayın belediye başkanımıza çok çok teşekkür ederim. Güzel bir hizmet oluyor. Geçmiş tarihimizi öğrenmek için özellikle yeni neslimize aktarılması için çok güzel bir hizmet olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız