SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turan; “Dört Dörtlük Projeler Peşindeyiz”

0
Güncellendi - 2016-07-16 13:30:07
Turan; “Dört Dörtlük Projeler Peşindeyiz”
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından, Kuluncak ilçesinde meydan düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan ve beraberindeki bazı daire başkanları Kuluncak’ta devam eden çalışmaları inceleyip, Kuluncak Kaymakamı Tolga Özdemir ve Belediye Başkanı Mehmet Boyraz’ı ziyaret etti.

Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, geçmiş dönemde insanların zihninde Kuluncak’ın hep uzak bir yer olduğu algısının Kuluncak’ı negatif yönde etkilediğini, Büyükşehir yasasıyla birlikte Kuluncak’ın Malatya’ya çok yaklaştığını ve bu algının yavaş yavaş ortadan kaybolduğunu söyledi.

Boyraz, “Büyükşehir Belediyemiz süreçle birlikte gerçek anlamda birçok işe imza atmaya başladı. Geçen yıl ilçemizde 40 km. asfalt çalışması yapıldı. Birçok yolun altyapısı asfalta hazır hale getirildi. Bu yıl da bu çalışmalar devam ediyor. İlçemizin meydanı nezih bir görünüme kavuşturuluyor. Işıklandırmasıyla, ağaçlandırmasıyla çok cazip bir alan kazandırılmış olacak. Tohma nehrinin yanında 4 dönümlük alanı biz Büyükşehire tahsis ettik. Oranın yakın zamanda park ihalesi yapılacak. İlçe merkezinin 1 km. yakınında o park yapılıp tamamlandığında Kuluncak’ın önemli bir ihtiyacı daha giderilmiş olacak. Aynı zamanda park görsel anlamda sunacağı güzellikle ayrıca bir cazibe oluşturacak. Bu da ilçemize ziyaretçi sayısını artıracak. İlçemizin önemli bir ihtiyacı daha olan Kültür merkezinin de projesinin tamamlandığını ihale sürecinin başladığını duyduk ve mutlu olduk. Su ihtiyacı olan Aşağısultanlı, Ciritbelen, Göğebakan, Keçik gibi acil su ihtiyacı olan mahallelerinde sondaj çalışmaları yapılarak bu mahallelerimiz suya kavuşturuldu. Bu çalışmaları özetlemek gerekirse Büyükşehir Kuluncak’ı ihya ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başta olmak üzere sizlere ve tüm çalışanlara teşekkürler ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan ise“Bütün ilçelerimize aynı şekilde değer veriyoruz. Kuluncak ilçemizde kendine has özellikleri bulunan bir ilçemiz. İlimizin maden cevherlerinin yüzde 60 burada bulunuyor. Nadir element dediğimiz elementlerde burada bulunuyor. Bu Kuluncak’ın geleceğinin değiştirecek bir durum bizde bu duruma bağlı olarak imar çalışmalarına başladık. Her ilçemize özgü projeler geliştirdik. İlçelerimizin ihtiyacını karşılayacak dört dörtlük projeler peşindeyiz. Her ilçemize park projemiz var. Bu çalışmaların yanında geçen yıl 1200 km. asfaltlama çalışması yaptık. Bu yılda hızımızı kesmeden çalışmalara devam ediyoruz. İlçelerimizde meydan düzenleme çalışmaları yapacağız. Kuluncak’ta şuan yapıyoruz. Kilit taşı üretecek seyyar iş makinesi alıyoruz. Buradaki amaç bu çalışmaları yaparken nakliye giderlerini düşürmek. Büyükşehir olmamız ile birlikte vatandaşlardan büyük beklentiler oluştu. Bizde bu beklentileri karşılamaya çalışıyoruz. Turizm potansiyeli yüksek ilçemizin gerçek değerlere ulaşmasını sağlamak için çalışıyoruz. Bugün çalışmaları incelerken Kuluncak halkımızın büyük desteğini gördük. Bu destekten ötürü sizlere ve Kuluncak halkına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ana caddenin yenilendiği ilçede, üst yapı çalışmaları kapsamında çevre düzenlemeleri, yeşil alanlar, aydınlatma ve peyzaj çalışmaları yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Kuluncak ilçesinde ayrıca 42 km. asfalt çalışması yapacak.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • halil mecit (7 yıl önce)
    sayın başkanım birazda alvar biçir başören sorunlarına ilgilenirseniz memun oluruz
    0
    0
    Yanıtla