SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turan Emeksiz 77 Mezunları Buluştu

A- A+ PAYLAŞ

Adı daha sonra Malatya Lisesi olarak değiştirilen Turan Emeksiz Lisesi’nin 1976- 1977 dönemi mezunlarından bir grup, 31 yıl sonra Malatya’da, yine aynı dönem mezunu olan arkadaşlarına ait “Asmaaltı Lokantası”nda buluştular ve eskileri yadettiler.

İLK KEZ..
Turan Emeksiz Lisesi’nin Edebiyat, Matematik-Fizik ve Tabii Bilimler Bölümlerini 1976-1977 ders yılında bitirenlerden bir grubun buluşmalarını sağlayan geceyi Şeker Fabrikası’ndan emekli olan ve Sıtmapınarı’nda çiçekçilik yapan Yusuf Sümer Yalçın ile Beydağı Devlet Hastanesi’nin Müdür Yardımcılarından Selim Çağlar, hafta içerisinde organize ettiler.

Yalçın ve Çağlar; Malatya’da bulunan ve ulaşabildikleri mezunlara, aynı dönem mezunlarından İsmet Sürücü’nün işlettiği “Asmaaltı Lokantası”nda 12 Ocak Cumartesi akşamki buluşmayı bildirdiler.

KİMLER GELDİ?..
Organize edilen mezunlar gecesine, kısa sürede ulaşılabilen ve Malatya’da yaşayan mezunlardan; İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Kazgan, Ticaretle uğraşan emekli Selçuk Aras, Beydağı Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Selim Çağlar, Emekli Bayram Tokdemir, Öğretmen Hasan Kaya, PTT Satınalma Müdürü İlhan Akdağ, Öğretmen Kadri Özpolat, İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde görevli Doç.Dr. Suat Canbazoğlu, İnşaat Mühendisi Fatih Mehmet Kayakökü, Malatya Spor Lisesi Müdürü İ.Etem Koca, Malatya Fen Lisesi Müdürü Erol Canbolat, Topsöğüt Beldesi Belediye Başkanı Ömer Yağcı, Eczacı Songül Hamamcılar Özhan, Emekli Öğretmen Meral Kamer (Derinkök), Emekli Bankacı Yüksel Dernek Sandıkçı, Esenlik Şirketi’nde görevli Solmaz Sevinç, Telekom Müdürlüğü’nde görevli Ahmet Özçiçek, Demiryolları’nda görevli Orhan Yaman, Emekli Mahmut Akdeniz, Avukat Faik Demez, Emekli Öğretmen Şaban Balalan, Emekli Bankacı Mehmet Cercis Sandıkçı, Nakliyeci Bedir Akyıldız, Emekli Albay Feridun Çakan, Öğretmen Mehmet Balkış, Ticaretle uğraşan Hasan Gün, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Yayan, Lokanta İşletmecisi İsmet Sürücü, Müteahhit Turan Devecel, Şeker Fabrikası’ndan emekli Yusuf Sümer Yalçın, Gazeteci İsmet Yalvaç ile Mali Müşavir Mustafa Şengül katıldılar.

VEFAT EDEN ARKADAŞA..
Gecenin açış konuşmasını yapan düzenleyicilerden Yusuf Sümer Yalçın, Turan Emeksiz Lisesi’nin 1977 yılı mezunlarını bir araya getirmek, tanışma ve kaynaşma amacıyla böyle bir geceyi düzenlediklerini, ayrıca geçtiğimiz yıl Ekim ayında vefat eden aynı dönem mezunlarından, işadamı ve TV Malatya’nın yönetim kurulu başkanı merhum Murat Koçyiğit’i bu vesile ile sevgi ve rahmetle andıklarını söyledi. Ayrıca, yine geçen yıl vefat eden dönem mezunlarından merhum Birgül Özdemir (Alikaşifoğlu) de anıldı.

Konuşmanın ardından, yemeğe katılan mezunlar tek tek kendilerini tanıttılar, hangi sınıftan ve bölümden mezun olduklarını, halen ne iş yaptıklarını anlattılar. Daha sonra mezunlar, eskilerden, görüştükleri ya da görüşemedikleri arkadaşlarıyla, dönemin öğretmenleriyle ilgili anılarını ve bilgilerini aktardılar.

O arada, katılımcıların telefonla ulaştığı birçok mezun da, böyle bir organizasyondan mutluluk duyduklarını, daha sonra yapılacak bir organizasyonda bulunmak istediklerini ifade ettiler.

YALÇIN VE BALKIŞ KONSERİ..
Konuşmalar ve yemeğin ardından, udi olan mezunlar Yusuf Sümer Yalçın ile aynı zamanda Malatya Müzisyen Eğitimciler Derneği Başkanı da olan Mehmet Balkış birer konser verdiler.

Balkış ve Yalçın’ın çalıp söyledikleri şarkı ve türkülere geceye katılanlar da eşlik ettiler.

DAHA GENİŞ ÇAPLI BULUŞMA SÖZÜYLE..
Yaklaşık 4.5 saat süren mezunlar buluşmasının daha büyük çapta organizasyonu için yapılacaklar gecede konuşuldu.

Malatya ve dışında yaşayan, kısa süreli organizasyon çalışmalarında kendilerine ulaşılamayan mezunların da bilgilendirilmeleri, onların da katılmalarını sağlamak için, özellikle yaz mevsimine rastlayan bir günde daha geniş çaplı bir buluşma için çaba gösterilmesi kararıyla toplantı sona erdi.

Öte yandan, daha sonra düzenlenecek olan geniş çaplı “Turan Emeksiz’77 Mezunları Buluşması” ile ilgili olarak; Malatya ve dışında yaşayan dönem mezunlarının Yusuf Sümer Yalçın’ın ‘sumerylcn@hotmail.com’, Selim Çağlar’ın ‘selimcaglar@hotmail.com’ ve Feridun Çakan’ın ‘fcakan44@hotmail.com’ elektronik posta adresleriyle iletişim kurabilecekleri belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız