SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turan Emeksiz 77'lilerde Kongre

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:40:29
Turan Emeksiz 77'lilerde Kongre
A- A+ PAYLAŞ
Şimdiki adı Malatya Lisesi olan Turan Emeksiz Lisesi'ni 1977 yılında bitirenlerin kurduğu "Turan Emeksiz 77'liler Derneği"nin olağan genel kurul toplantısı yapıldı ve yeni yönetim Zeynel Abidin Bulucu başkanlığında oluşturuldu.
 
DDY lokalinde yapılan genel kurul, acı bir haberle başladı. Dönem mezunlarından Şahin Gültekin'in uzun süren hastalığı sonunda vefat ettiği haberi mezunları üzerken, eski başkan Yusuf Sümer Yalçın, Gültekin'in vefatıyla, dönem arkadaşlarından kaybettikleri kişi sayısının 31'e yükseldiğini bildirdi ve hepsine rahmet diledi.
 
Daha sonra kongre divanı Avukat Faik Demez başkanlığında, Mustafa Yayan ve Nezihe İnce'nin katipliğinde oluşturuldu.
 
Derneğin kurucu başkanı olan Yusuf Sümer Yalçın, 3 yıllık faaliyet dönemini anlattı. Yalçın, Turan Emeksiz Lisesi'nin 1977 yılında 873 mezun verdiğini, 2008'den itibaren biraraya gelmeye başladıklarını, derneğin tüm mezunlardan 450'sine ulaşabildiğini bildirdi. Yalçın, derneğin her türlü siyasi görüşün üzerinde bir bilinçle birlik, beraberlik, dostluk ve dayanışma amacıyla kurulduğunu ve bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürdüğünü bildirdi.
 
Yalçın başkanlığındaki yönetimin çalışma ve hesap raporlarının ibra edilmesinden sonra, kurucu başkan Yalçın'a, dernek adına mezunlardan Gazeteci İsmet Yalvaç tarafından teşekkür plaketi verildi.
 
Yeni yönetim için Zeynel Abidin Bulucu başkanlığındaki bir liste önerildi ve kabul edildi. Oy birliğiyle oluşturulan yönetim ve denetim kurullarında şu isimler görev aldı:
 
YÖNETİM KURULU (ASIL): Zeynel Abidin Bulucu (Başkan), Prof.Dr. Suat Canbazoğlu, Alaattin Geneş, Nuran Kazancı Dirgen, Orhan Yaman, Murat Karatepe ve İsmet Sürücü.
 
YÖNETİM KURULU (YEDEK): Remzi Aslan, Yahya Akbulut, İlhan Akdağ, Ömer Faruk Akgül, İnsaf Yerlikaya, Sakine Özmen Yalvaç ve Nubar Daşı,
 
DENETİM KURULU (ASIL): Bülent Göğebakan, Nihat Hanlıoğlu ve Yusuf Sümer Yalçın,
 
DENETİM KURULU (YEDEK): Neriman Yücel Toper, Dr. Osman Nuri Mutlu, Nuran Alibeyoğlu.
 
Kongrenin son bölümünde sözalan yeni başkan Bulucu, derneğin kuruluş amacı doğrultusunda mezunların birliğini ve dayanışmasını sağlamaya yönelik faaliyetlerini sürdüreceklerini, daha fazla sayıda mezunla iletişim kurulabilmesi için çaba gösterileceğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız