SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turan Emeksiz 77'lilerin Gecesi

A- A+ PAYLAŞ
 
Şimdiki adı Malatya Lisesi olan Turan Emeksiz Lisesi'nin 1977 mezunları, Malatya'daki "Büyük Buluşma"da bir kez daha biraraya geldiler.
 
İlk kez, mezuniyetlerinden sonra 2008 yılında biraraya gelen, daha sonra Turan Emeksiz 77'liler Derneği'ni kuran grubun organize ettiği son buluşma, Karakaya Baraj Gölü Kırkgöz mevkiindeki Beyaz Saray Restaurant'ta oldu. 100'ün üzerinde mezun, aileleri ve çocuklarıyla birlikte geceye katıldılar. Gece için Malatya'nın yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin başta olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinden gelen mezunlardan bazıları, okuldan ayrıldıkları 1977'den 34 yıl sonra ilk kez görüşmenin duygusallığını yaşadılar.
 
Turan Emeksiz 77'liler Derneği Başkanı Yusuf Sümer Yalçın, gecenin açılışında yaptığı konuşmada, okulun 1977'deki 872 mezunundan bugüne kadar 500'üne ulaşabildiklerini, bunlarla Malatya, Ankara, İstanbul ve Mersin'de gerçekleştirilen organizasyonlarda biraraya gelindiğini söyledi. Yalçın, lise öğrencisi oldukları dönemde, "sol-sağ" gruplar arasında yoğun kavgaların olduğunu, 1977 yılında ideolojik olayların ve kavgaların yarattığı ortamın etkisiyle, 17-18 yaşlarındaki gençler olarak, birbirleriyle vedalaşamadan adeta kaçarcasına okuldan mezun olup ayrıldıklarını, yıllar sonra ise yaşanmışlıkların olgunlaştırdığı insanlar olarak biraraya gelebildiklerini, bunun çevreye de örnek olduğunu anlattı. Yalçın, mezunlardan yaklaşık 30 dolayında kişiyi kaybettiklerini belirterek, bu arkadaşlarına da rahmet diledi.
 
Geceye katılan mezunlar, daha sonra İstanbul'dan gelen mezunlardan Udi Nubar Daşı ile yine mezunlardan olan Malatya Müzisyen Eğitimciler Derneği Başkanı Mehmet Balkış'ın cümbüşü ve "Kara Kelebekler Müzik Grubu" elemanlarının sunduğu konser ile unutamayacakları bir gece yaşadılar. Mezunlar, buluşmaların klasiği olan "Eski Dostlar" adlı şarkıyı, yine liseli dönemlerinin popüler şarkılarını birlikte söylediler. 
 
Geç saatlere kadar eğlenen, hasret gideren mezunlar, ertesi gün de yine derneğin organize ettiği Darende gezisine katıldılar. Tohma Vadisi ve Günpınar Şelalesi'ni gezen mezunlar, Malatya'ya dönüşte, yine dönem mezunlarından olan Eczacı Ayşegül Fendoğlu Şahingil'in babası ve yine dönem arkadaşları olan Emekli Albay Sıddık Şahingil'in kayınpederi Malatya eski belediye başkanı İbrahim Fendoğlu'nun vefatı nedeniyle, taziye ziyaretinde bulundular.
 
FOTOĞRAFLAR: Mustafa ARIKAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız