SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Turan Emeksiz Geri Verilsin'

A- A+ PAYLAŞ

CHP il başkanı Ağbaba, büyükşehir konusunda kesin birşey olmadığını bakanlığın açıkladığını, milletvekillerinin konuyu siyasi malzeme olarak kullandıklarını öne sürdü. "Hayır" propagandasını sürdüren Ağbaba, Turan Emeksiz adının kaldırıldığı cadde ve liseye verilmesi konusunda yapılacak çalışmaya da destek vereceklerini söyledi.

Ağbaba'nın ziyaret ve açıklamalarına ilişkin CHP bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, AKP’nin samimi olmadığını ve AKP milletvekillerinin laftan başka hiçbir şey yapmadığını belirtti. Ağbaba öte yandan Turan Emeksiz isminin iade edilmesi için destek verebileceklerini söyledi.

Veli Ağbaba, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM SEN) Malatya Şube Başkanı Cengiz Karabay'ı ziyaret etti. Malatya'da referandum da iki değerlendirmenin oylanacağına inandıklarını söyledi. Ağbaba, şunları kaydetti:

“Bizim parti olarak çok önemsediğimiz her zaman mücadelesini yıllardır her türlü siyasi partilerin baskılarına eğilmeden verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum ben. Bugün burada önemli bir süreçten geçiyoruz kısaca görüşlerimizi ben sizinle paylaşmak istiyorum. Partimizin fikri bu anayasa oylamasının iki değerlendirmenin oylanacağını düşünüyoruz.

AĞBABA ; TURAN EMEKSİZ İSMİ İADE EDİLSİN !
Birinci oylama 8 yıldır AKP iktidarının Malatya’ya verdikleri, bir diğeri de anayasa oylamasıdır. Şimdi anayasa oylaması AKP’nin iddia ettiği gibi 12 Eylül’ün izlerini silen bir anayasa değildir. AKP bu konuda samimi olmuş olsaydı, 12 Eylül anayasasının getirmiş olduğu kurumları ortadan kaldırırdı. Örneğin Malatya için konuşursak biraz önce geldiğimiz caddenin ismi 1980’e kadar Turan Emeksiz caddesiydi. Malatya Lisesi’nin ismi Turan Emeksiz Lisesiydi. Eğer AKP bu konuda samimiyse bizim burada belediye meclis üyelerimiz var; biz bu konuda önerge vermeye hazırız. Biz Turan Emeksiz isminin geri verilmesi için desteklemeye hazırız. Ve burada ilk kez bunu açıklıyoruz. 12 Eylül’de AKP samimiyse önce Turan Emeksiz ismi geri verilsin. Yine Malatya için 12 Eylül’ün getirmiş olduğu önemli kurumlardan biri YÖK. Eğer 12 Eylül referandumunda samimiyse YÖK’ü kaldırsın. YÖK’ü cumhurbaşkanlığı seçimine kadar her fırsatta eleştiriyorlardı. Ancak cumhurbaşkanlığını ele geçirince kendi şekillerinde dizayn ettiler. Sadece YÖK için mi böyle? Hayır. 12 Eylül’ün hiç bir maddesine karşı değiller. Çünkü 12 Eylül ürünü var. 12 Eylül’de palazlanmışlar. 12 Eylül faşist anayasası ve darbeciler tarafından büyütülmüş beslenmişlerdir. Bunların 12 Eylül’le hesaplaşmak gibi niyetleri düşünceleri olduklarına inanmıyoruz. Ayrıca 12 Eylül’ün en büyük ürünlerinden olan Siyasi Partiler Kanunu ve yüzde 10 barajı değiştirilmiyor. Bunlar değiştirilmedikçe siz bu ülkeye demokrasiyi getiremezsiniz. Bu konuda samimiyseniz bu maddeleri kaldırırsınız. Şimdi AKP’nin 6 tane milletvekili gittikleri yerde demokrasi savunuculuğu yapıyorlar. Bunlar hangi demokrasi ürünüdür hangi demokratik yollarla buraya geldiniz bunları sormak istiyorum. Antidemokratik yollarla milletvekili oldunuz demokrasiyi savunuyorsunuz. CHP olarak 12 Eylül’ün izini sürecek bu anayasaya hayır diyeceğiz. CHP olarak çağdaş demokratik çoğulcu bir anayasa yapacağız. 12 Eylül anayasasına ‘Hayır’ diyeceğimizi sizinle paylaşıyorum. AKP’nin 8 yılda üretim anlamında bir şey yapmadığını üretim yapan fabrikalarını kapattığını Tekel’i kapattı. Hem tütün işçisine hem de Tekel’den ekmek yiyenlere zarar verdiğini Şeker Fabrikası’nı çalışamaz hale getirdi. Sümerbank’ı kapatarak Malatya’da üretim anlamında bir şey bırakmadığını AKP milletvekillerinin laftan başka hiçbir şey vermediğini belirtmek istiyorum. Ayrıca Sayın Başkanımıza bizi kabul ettiği için teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

AĞBABA AKP VEKİLLERİ MALATYANIN BÜYÜKŞEHİR OLMASI İLE İLGİLİ HİÇ BİR GİRİŞİMDE BULUNMADILAR.
Eğitim Sen ziyaretinden CHP İl Başkanı Veli Ağbaba’ya bir basın mensubu, Malatya'nın büyükşehir olma çalışmaları ve açıklamaları sordu. Ağbaba, "Malatya'nın büyükşehir olma konusunda kesin bir şey olmadığını bakanlık açıkladı. Vekiller bunu siyasi malzeme olarak kullanıyor" yanıtını verdi.

Veli Ağbaba, "Bizden daha küçük şehirler büyük şehir olmasına rağmen Malatya büyük şehir kapsamına alınmadı.CHP olarak biz Malatya'nın büyükşehir olması için 2002 yılından beri milletvekilimiz aracılığıyla çeşitli önergeler vermiştik. 2002-2007 yılları arasında milletvekilliği yapanlar bu önergelerin altına imza atmadı. Malatyalıların hafızalarını zorlamalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.

2007-2010 yılları arasında Malatya'nın 6 milletvekilinin hiçbir girişimde bulunmadığını iddia eden Ağbaba, "Hasbelkader duydukları bir şeyi Malatya kamuoyu ile paylaştılar. İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Henüz kesin bir şey yok. Büyük bir bilmece ortada dönüyor. AKP milletvekilleri bu konuda da sabırlı değiller. Bunu siyasi malzeme olarak kullanmak istiyorlar" şeklinde konuştu.

Eğitim Sen ziyaretinden sonra esnaf gezisi yapan CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, Nasuhi caddesindeki esnafları tek tek gezerek hayırlı işler diledi. Gezi sırasında CHP Malatya Gençlik kolları üyeleri de neden ‘Hayır’ dediklerini açıklayan broşürleri esnaflara ve halka dağıttılar. Esnaf gezisinde son olarak Vilayet Çay bahçesine giden Ağbaba burada emeklilerin sorunlarını dinleyerek merkeze ileteceğini belirtti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız