SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turan Emeksiz'77 Kongresi

A- A+ PAYLAŞ

Şimdiki adı Malatya Lisesi olan Turan Emeksiz Lisesi'ni 1977'de bitirenlerin kurduğu "Turan Emeksiz77'liler Derneği" ilk kongresini yaptı.

1977 yılında toplam 873 mezun veren Turan Emeksiz Lisesi'ni bitirenlerden bir grubun oluşturduğu derneğin ilk kongresi, DDY Yazlık Lokali'nde gerçekleştirildi.

Dönem mezunlarından İbrahim Ethem Koca'nın divan başkanlığını, Ahmet Turan Devecel ve Sadık Özelçi'nin de katipliklerini yaptığı kongrede, seçimlere kurucu başkan Yusuf Sümer Yalçın başkanlığında tek liste katıldı.

Kongrede, dönem mezunlarının yıllar sonra biraraya gelip kaynaşmaları ve dayanışmaları için böyle bir organizasyona gidildiği, oluşumun duyulmasıyla her geçen gün mezunların ilgisinin arttığı kaydedildi.

5 Temmuz'da İstanbul'da geniş çaplı bir mezunlar buluşması gerçekleştirecek olan mezunların oluşturduğu derneğin yönetim ve denetim kurullarında şu isimler görev aldı:

YÖNETİM KURULU (ASIL): Yusuf Sümer Yalçın (Başkan), Dr. Osman Nuri Mutlu, A. Selim Çağlar, Erol Canbolat, Hüseyin Murat Yavaşoğlu, Orhan Yaman ve Zeynel Abidin Bulucu,

YÖNETİM KURULU (YEDEK): Zülfü Yusuf Cömertler, Selahattin Günata, Şefika Onur, Veysel Bentli, Nesrin Er, Nezihe İnce ve Nurten Ergöçer,

DENETLEME KURULU (ASIL): Prof.Dr. Suat Canbazoğlu, Bülent Göğebakan ve Ömer Çelik,

DENETLEME KURULU (YEDEK): Kemal Emir, Aziz Aslankan ve Sadık Özelçi.

Bu arada, "turanemeksiz77.com" sitesine, 1977 yılı mezunlarının listesinin yanı sıra, bu öğrencilerin lise 1. sınıflarına ilişkin listenin de eklendiği duyuruldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız