SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turgut Özal Anıldı

A- A+ PAYLAŞ

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 16. yılında Topkapı'daki Anıt Mezar'da düzenlenen devlet töreni ile anıldı.

Merhum Cumhurbaşkanı Özal'ı anma törenine, eşi Semra Özal ve çocukları Ahmet ve Efe Özal, torunları ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler ve eşi Neval Güler ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı.

Tören, Özal için saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Daha sonra anıta çelenk konuldu.

Törenin ardından katılımcılara helva ve su ikram edildi. Törenin en küçük konuğu Efe Özal'ın kızı Ferra Özal (1,5) oldu. Tören sonunda Semra Özal'ı, torunu Turgut Özal ile iş adamı Zeynel Abidin Erdem koluna girerek merdivenlerden çıkardı.

Törene, Cumhurbaşkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri de çelenk gönderdi.

CUMHURBAŞKANI GÜL: TURGUT ÖZAL, ÇAĞIN GELİŞMELERİNİ DOĞRU OKUDU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın çağın gelişmelerini doğru okuduğunu, hizmet hayatı boyunca Türkiye'nin kalkınması ve ileri bir ülke haline gelmesi için çalıştığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Özal'ın ölümünün 16. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Gül, Özal'ı saygı ve rahmetle andığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Turgut Özal, çağın gelişmelerini doğru okumuş, hizmet hayatı boyunca Türkiye'nin kalkınması, ileri bir ülke haline gelmesi için çalışmıştır.

Yakın tarihimizin en önemli siyaset ve devlet adamlarından biri olan Turgut Özal, cesaretle hayata geçirdiği yenilikçi hamlelerle toplum hayatında iz bırakmış, milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir.

Türk milleti, ülkesine sevgiyle ve tükenmek bilmeyen bir çalışma azmiyle hizmet eden Turgut Özal'ı daima minnet ve şükranla hatırlayacak, her zaman rahmetle anacaktır.

Turgut Özal'ın vefatının yıl dönümünde, ailesine bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız