SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Turgut Özal Demiş ki.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:45:41
A- A+ PAYLAŞ

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği’nin (MASTÖB) düzenlediği akşam yemeğine katıldı. Bakan Bağış, “Nasıl bugün İstanbul batının Anadolu’ya açılan kapısıysa Malatya’da bugünde olduğu gibi geçmişte de doğunun batıya açılan kapısı olmuştur” dedi.

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MATÖB) Küçükçekmece’de Malatyalı işadamlarını bir araya getirmek amacıyla akşam yemeği verdi. Yemeğe başta AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış olmak üzere Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, MATÖP üyeleri ve çok sayıda Malatyalı işadamı ile davetliler katıldı. Burada verilen yemeğin ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Bakan Bağış, “Nasıl bugün İstanbul batının Anadolu’ya açılan kapısıysa Malatya’da bugünde olduğu gibi geçmişte de doğunun batıya açılan kapısı olmuştur” diyerek sözlerine başladı. Ardından gündeme ilişkin konulara değinen Bakan Bağış, sanatçı Ahmet Kaya ile ilgili konuştu. Bağış, “Allah rahmet eylesin. Nerden nereye… İste bir zamanlar baskılar gören, sıkıntılar yaşayan, o sıkıntılara direndiği için ülkesini terk etmek zorunda kalan Ahmet Kaya, çok değil 13 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanının ağlayarak andığı ve insanların şarkılarını yeniden dinlemek için kasetlerini çoğalttığı, bakanların Paris’e gittiği zaman mezarını ziyaret ettiği bir noktaya geldik. Çünkü o şarkılarını yansıttığı o kötü günler, artık Türkiye’nin karanlık geçmişinde kaldı” dedi.

Ardından sözü terör sorunu ve çözüm sürecine getiren Bakan Bağış, eski Başbakanlardan rahmetli Turgut Özal’ın terör konusunda yaptığı bir konuşmasını hatırlatarak, “Rahmetli Turgut Özal’ın bir rüyasını sizler ile paylaşmak istiyorum. Rahmetli Özal demiş ki; ‘Türkiye’nin bu terör meselesini çözmesi lazımdır. Bu mesele çözülmeden büyük devlet olamayız.’ Türkiye’nin büyümesini ilerlemesini gelişmesini düşünen herkese bu çözüme yardımcı olmak düşer. İşte bugünlerde Başbakanımızın uğruna bu kadar riskler aldığı cesaretle üzerine gittiği demokratikleşme ve çözüm sürecimizin rahmetli Özal tarafından da ne kadar önemsendiği ortadadır” dedi.

Bağış, burada yaptığı konuşmasının ardından bir süre işadamlarıyla sohbet ettikten sonra programdan ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız