SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turgut Özal Karakucak Güreşleri Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Turgut Özal Karakucak Güreşleri’nin 13 ncüsü İnönü Stadında yapıldı. Başpehlivanlığı Sivas'tan Sefa Üngör kazandı.

TÖRENLER..
24 Eylül Cumartesi başlayan ve 25 Eylül Pazar günü devam eden güreşleri Vali Osman Derya Kadıoğlu, Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Belediye Başkanı Cemal Akın, Rektör Vekili Prof.Dr. Mustafa Kılıç, Emniyet Müdürü Orhan Savaş, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen, Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Bayansalduz, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, AKP İl Başkanı İhsan Koca, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, bazı vakıf – dernek ve oda başkanları, muhtarlar ile güreşseverler izledi. Ayrıca, başta Başbakan Recep Tayip Erdoğan olmak üzere, bazı milletvekili ve bürokratların gönderdiği telgraflar da okundu.

13. Turgut Özal Karakucak Güreşleri öncesi bir konuşma yapan Malatya Belediye Başkanı Akın, Güreş sporunun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için imkanları doğrultusunda destek vermeye devam edeceklerini bildirdi.

Akın, Turgut Özal Karakucak Güreşleri’nin de, geleneksel ata sporların geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve Türk güreşi’nin efsanevi isimlerine karşı olan bir vefa borcunun yerine getirilmesi amacıyla organize edildiğini söyledi ve “Merhum Cumhurbaşkanımız Malatyalı olmakla iftihar ederdi. Bu ülkeye, bu şehre, bu millete unutulmaz hizmetler gerçekleştirdi. İnanıyorum ki, O’nun ismini yaşatmak bize güç, kuvvet ve daha büyük hizmetler için ilham verecek, onun ruhunu da şad edecektir."diye konuştu.

Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt’ta yaptığı konuşmada, ata sporu güreşe ilgi gösterilmemesini eleştirdi ve “Bir milletin ayakta kalabilmesi, asırlar boyu yaşamını sürdürebilmesi için tarihi köklerine sahip çıkması lazımdır. Kendi kültür değerlerimize, tarihimize, her türlü ata sporumuza sahip çıkmalı ve teşvik etmeliyiz. Ancak, ata sporlarımız içinde güreş, sadece bize özgü bir spor dalıdır. Eğer ecdadımıza vefa borcumuzu ödemek istiyorsak, güreşlere daha fazla ilgi göstermeliyiz ve tribünleri doldurmalıyız” dedi.

YILDIZ GÜREŞÇİLER..
13. Turgut Özal Karakucak güreşlerinde ilk olarak, 24 Eylül Cumartesi günü yapılan ve finale kalan yıldızlar kategorisinde müsabakalar yapıldı. Yıldızlarda kilolarında birinci olanlar şunlar:

30 KG B.Talip Toy ( İHL ),

35 KG Yalçın ALTUN (Belediyespor ),

40 KG Gökhan Yıldırım (Vakıfbank İ.Ö.O),

45 KG Mücahit Ayhan (Belediyespor),

50 KG Erdem Şen (Belediyespor ),

55 KG Mustafa Keleş (Belediyespor ),

60 KG Erhan Aytaç (Belediyespor),

65 KG Rıdvan Apak (Belediyespor),

70 KG Mehmet Macit (Yeşilyurtspor).

Ayrıca, takım halinde Malatya Belediyespor Birinci, Malatya İmam Hatip Lisesi ikinci, Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğü de üçüncü oldu. Dereceye giren sporculardan birinciye 250 YTL, ikinciye 150 YTL ve üçüncüye de 100 YTL verildi. Ayrıca takım halinde dereceye giren kulüp antrenörlerine de kupa verildi.

BÜYÜKLER VE BAŞPEHLİVANLIK..
Hemen her siklette büyük çekişmenin yaşandığı büyükler karakucak güreşleri sonucunda, ilk 3'e giren isimler
şunlar:

55 KG 1.Gökhan Yıldız (ADANA), 2.Ömer Alıcı (NİĞDE), 3. M.Ali Aslan (K.MARAŞ)

60 KG 1.Burhan Ercan (TARSUS), 2.Serkan Akdoğan (TARSUS, 3.Bilal Tekerlek (ADANA)

65 KG 1.Halil Yılmaz (ANKARA), 2.Mehmet Çetin (ANKARA) 3.Bayram Demirel (ADANA)

70 KG 1.Rafat Aslan (K.MARAŞ), 2.Beddal Alkılıç (ERZURUM), 3.Arif Yılmaz (ADANA)

75 KG 1.Adem BULDUK (MALATYA), 2.Muhammed Mercimek (ANK.)3.Tamer Turan (K.MARAŞ)

80 KG 1.Davut Göçen (MERSİN), 2.Kamil Mingan (KONYA), 3.Ercan Tanrıverdi (TOKAT)

90 KG 1.Niyami Dağlar (SİVAS), 2.Serdar Toprak (ANKARA), 3.Fatih Demir (K.MARAŞ)

AĞIR 1. Sefa ÜNGÖR (SİVAS), 2.Erol YILDIRIM (TOKAT), 3.Mithat BİRER (ADANA)

55 – 60 - 65 – 70 – 75 ve 80 kilolarında dereceye girenlerinden; 1’nciye 600, 2’nciye 400, 3’ncüye 250 YTL; 90 kilogramda dereceye girenlerden; 1’nciye 750, 2’nciye 400, 3’ncüye de 250 YTL ödül verildi.

En büyük ödülü Başpehlivanın aldığı yarışmalarda, Başpehlivana 1 milyar, ikinciye 650 milyon, üçüncüye ise 500 milyon lira ödül verildi.

2006 AĞASI DA AKIN..
Başpehlivanlık müsabakaları öncesi yapılan 2006 yılı Güreş ağalığını ise açık artırmada 50.000 YTL ile Belediye Başkanı Cemal Akın aldı.

Turgut Özal Karakuvak Güreşleri Ağalığı için yapılan artırmaya Belediye Başkanı Cemal Akın, İşadamı Sedat Alpgiray, Orduzu Belediye Başkanı Mustafa Karaman ve işyadamı Şemsettin Alkan katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız