SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turgut Özal Karakucak Güreşleri

A- A+ PAYLAŞ

Geleneksel Turgut Özal Karakucak Güreşleri'nin 15'incisinde başpehlivanlığı Sivas Bölgesi'nden Sefa Üngör kazandı. Güreşlere, aralarında Suriye ve Dağıstanlıların da bulunduğu 500'e yakın güreşçi katıldı. Dereceye giren güreşçilere toplam 22 milyar liralık ödül dağıtılırken, önümüzdeki yılın güreş ağalığı için yapılan artırmada da 44 milyar ile Belediye Başkanı Cemal Akın kazandı. Akın Malatya'da olmadığı için artırmaya vekaleten Fahrettin Eserdi katıldı.

PROTOKOL SONRA GELDİ..
İnönü Stadı'nda saat 13.30'da başlayan Karakucak Güreşlerine vatandaş ilgisi fazla olmazken, törenlere ilk etapta Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, Belediye Başkan Vekili Fahrettin Eserdi ile Belediye Başkan yardımcıları Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri ile bazı davetliler katıldı.

İnönü Stadı'nda yapılan 15. Turgut Özal Karakucak Güreşlerinde konuşan Belediye Başkan Vekili ve Belediyespor Başkanı Fahrettin Eserdi, " Malatya halkının yaşam standartlarını yükseltmek için yoğun bir çalışma içerisinde bulunan belediyemiz, fiziki hizmetlerinin yanı sıra ilimizin sosyal, kültürel ve sportif alanda da gelişimine katkıda bulunmak için ayrı bir gayret göstermektedir." dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı ve Turgut Özal Karakucak Güreşleri Düzenleme Komitesi Başkanı Yusuf İzzettin Cengiz'de güreşlere bu yıl önemli katılımların olduğunu, 24'ünün Dağıstan ve Suriye olmak üzere yaklaşık 500 güreşçinin mücadele ettiğini söyledi.

Güreşler başladıktan sonra da Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz ve Mehmet Şahin stada geldiler.

Güreşlerden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, çok sayıda bakan, güreşlere gelmeyen milletvekillerinden Fuat Ölmeztoprak, bazı Belediye Başkanları ile Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçilerin gönderdiği telgraflar okundu.

YILDIZLAR KATEGORİSİ..
Elemeleri Cumartesi günü gerçekleştirilen Yıldızlar Kategorisi'nde kilolarında ilk 3 dereceyi paylaşan güreşciler şunlar:

30 KG: 1.Fatih Toy (Belediyespor ), 2. Oktay Akgül (Belediyespor),3.Ramazan Meriç (Belediyespor)

35 KG:1.Cihat Filiz (G.S.İ.M.), 2.Yusuf Kızıltepe (Belediyespor),3.Mehmet Kaplan (Belediyespor)

40 KG:1. Ali Karadoğan (Belediyespor), 2. Faruk Meriç (Belediyespor), 3.Burhan Ergan (Belediyespor)

45 KG:1.Burak Başaran (Belediyespor, 2.B.Talip Toy (Belediyespor , 3.Hakan Tanrıverdi (Belediyespor)

50 KG:1.Emre Kızıltepe (Belediyespor ),2.Fethi Kayhan (Belediyespor.), 3.Ersin Toy (Belediyespor)

55 KG:1.A.Burak Toy (Belediyespor ), 2.İrfan Arslan (G.S.İ.M, 3.Mehmet Çelik (Belediyespor)

60 KG:1. Sinan Aydın (Belediyespor), 2.Adem Atmaca (Belediyespor), 3.Burak İkiz (Belediyespor)

65 KG:1. Ahmet Demir (Belediyespor,2.Mehmet Özdemir (Belediyespor), 3.Orhan Atacan (Belediyespor)

70 KG:1.Turgay Alhan (Belediyespor),2.Kadir Irgat (Belediyespor), 3.Mehmet Aydoğmuş (Belediyespor)

80 KG:1.Kemal Şahan (Belediyespor), 2.Hasan Mert (Belediyespor),3.M. Vahap Yasılak (Belediyespor)

Yıldızlarda takım halinde Malatya Belediyespor Birinci olurken, dereceye giren sporculardan birinciye 350 YTL, ikinciye 250 YTL ve üçüncüye de 150 YTL ödül verildi.

BÜYÜKLER VE BAŞPEHLİVANLIK..
Turgut Özal Karakucak Güreşleri'nde Başpehlivanlığı Sivas Bölgesi'nden Sefa Üngör kazandı.

Büyükler kategorisinde alınan sonuçlar şöyle:

55 KG: 1.Emre Arlı (Hatay), 2.Halil Efe (Tarsus), 3. Muhittin Kuşçu (Adana)

60 KG:1. Mehmet Sarıkaya (Adıyaman), 2. Yusuf Çıplak (İzmir), 3. Kazım Sakarya (Hatay)

65 KG: 1.Yusuf Benekli (Ankara), 2. Mustafa Biçer (Çorum), 3. Alaaddin Eren (Malatya)

70 KG: 1.İsmail Zade (Ankara), 2. Arif Yılmaz (Adana), 3. Muhammed İlkan (İstanbul)

75 KG: 1.Adem Bulduk (Malatya), 2. Abbas Eker (Çorum), 3. Fatih Karataş (Samsun)

80 KG: 1.İbrahim Karaoğlun (Tarsus), 2. Serdal Çakal (Çorum), 3. Mesut Kural (Sivas)

90 KG: 1.Halil Hopur (K.Maraş), 2. Niyami Dağlar (Adana), 3. Mikail Keser (Sivas)

AĞIR SİKLET- BAŞPEHLİVANLIK: 1.Sefa ÜNGÖR (Sivas), 2. Fayik Sezgin (Tokat), 3. Yılmaz BAŞDEMİR (Erzurum.

55 – 60 - 65 – 70 – 75 - 80 ve 90 kilolarında dereceye girenlerden; 1’inciye 750, 2’nciye 500, 3’üncüye 350 YTL ödül verildi. En büyük ödülü Başpehlivanın aldığı yarışmalarda, Başpehlivana 1.500 YTL, ikinciye 1000 YTL, üçüncüye ise 750 YTL lira ödül verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız