SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turgut Özal Lisesi Birinci

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:55:23
Turgut Özal Lisesi Birinci
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından yürütülen ve Malatya’nın tarihi, sosyal ve kültürel hayatına iz bırakan şahsiyetlerin ele alındığı “10 Şahsiyet 10 Değer” projesi kapsamında okullar arası düzenlenen bilgi yarışmasının finali gerçekleşti. 

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu’nda düzenlenen final yarışmasına, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Akyıldız, yarı final elemesi ile finale geçmeye hak kazanan Anadolu Kız Lisesi, Eşref Bitlis Anadolu Lisesi, Turgut Özal Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Çekişmeli geçen final yarışmasında öğrenciler sorular karşısında ter döktüler. Malatya’nın tanınmış 44 şahsiyeti ile ilgili sorulan sorular neticesinde Turgut Özal Lisesi tüm sorulara doğru cevabı vererek 100 puan alırken, Anadolu Kız Lisesi ve Eşref Bitlis Anadolu Lisesine yöneltilen yedek sorular neticesinde Anadolu Kız Lisesi 90 puan ile ikinciliği, Eşref Bitlis Anadolu Lisesi ise 80 puanla üçüncülüğü kazandı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, finale kalan üç okulu tebrik etti. Gençlik Meclisi üyelerine de ayrıca teşekkür eden Yıldırım, bu yarışma neticesinde gençlik meclisi üyelerinin okullarda yapmış oldukları sunumların olumlu bir yere tekabül etmiş olduğunu ve bunun da büyük bir mutluluk verdiğini ifade etti.

Yıldırım, “Geçmişine sahip çıkmayanın geleceği de olmaz. Bu nedenle geçmişimize, köklerimize sahip çıkmalıyız” dedi.

Yarışma sonunda birinci olan okul öğrencilerine 3 adet tablet bilgisayar, ikinci olan öğrencilere MP3çalar, üçüncü olan öğrencilere ise flash bellek hediye edildi. Ayrıca yarışmacı olan tüm öğrencilere altın verilirken, okul idarecilerine ise plaket takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız