SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Turgut Özal Üniversitesi Hazırlığı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi ile Turgut Özal Düşünce Derneği'nin düzenlediği "Turgut Özal ve Hayalimdeki Tonton Dede" konulu yarışmanın ödül töreninde konuşan eski milletvekili Galip Demirel, Ankara'da Turgut Özal Üniversitesi kurulması için çalışmaların sürdüğünü, bu üniversitenin bazı fakültelerinin de Malatya'da açılmasının düşünüldüğünü söyledi.

Yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı ile ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi ile Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin birlikte organize ettiği, ulusal “Turgut Özal ve Hayalimdeki Tonton Dede” konulu resim yarışmasının ödül töreni ile birlikte resim sergisi açıldı.

19 Temmuz Cumartesi günü Sabancı Kültür Sitesinde gerçekleştirilen ödül töreni ve sergiye Vali H. İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı M. Yaşar Özgül Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Eş Başkanı, emekli Vali, İç İşleri bakanlığı eski Müsteşarı hemşerimiz Galip Demirel, eski Başbakanlık Müşaviri Zeynel Abidin Akın, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Nurettin Konaklı, ilçe ve belde belediye başkanları, bazı parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle, ödül almaya hak kazanan öğrenci, öğretmen ve yakınlarının yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ilk olarak konuşan, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Eş Başkanı, emekli Vali, İç İşleri Bakanlığı eski Müsteşarı hemşerimiz Galip Demirel, Dernek olarak Özal’ı yeni nesillere anlatmak için her yıl çeşitli çalışmalar ve organizasyonlar yaptıklarını, bu çalışmalara ve organizasyonlara, Özal’ı seven binlerce insanın büyük ilgisinin olduğunu söyledi.

Dernek çalışmaları hakkında bilgiler veren Galip Demirel, “Turgut Özal Türkiye’ye çağ atlatan ender devlet adamlarından biriydi. Turgut Özal aynı zamanda Malatya’nın da yetiştirdiği en büyük devlet ve siyaset adamlarından biridir. Amacımız yeni nesillere Özal’ı anlatmak, O’nun Türkiye’sini öğretmek ve çizdiği yolda ilerlemelerini sağlamaktır” dedi.

Resim yarışması ve sergiyi Malatya’da yapmaya karar verdiklerinde, bunu Belediye Başkanı H. Cemal Akın’la paylaştıklarını, onun da seve seve her türlü fedakarlığı yapacağını söylediğini ifade eden Demirel, “Sayın Başkanıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Demirel, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı’nı kurduklarını, Ankara’da Turgut Özal Üniversitesini kurmak için girişimlerde bulunduklarını, devamında yüksek okul ve bazı fakültelerin Malatya’da açılması için de çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın da yaptığı konuşmada Malatya, Türkiye ve dünyanın son yüzyılda yetiştirdiği en büyük devlet adamlarından biri olan, 8. Cumhurbaşkanı Hemşerimiz Merhum Turgut Özal’ı anmak, anlamak, yâd etmek ve çocuklarımıza anlatmak, için düzenlenen önemli bir faaliyeti idrak etmek için toplandıklarını söyledi.

Başkan Akın, “Sağlığında Turgut Özal'a 'Tonton Amca' diye hitap eden o günün çocukları ile O’nu bugün, hakkında yazılmış kitaplardan, belgesellerden ve arşiv görüntülerden tanıyan günümüz çocukları şimdi aynı mekânda aynı gaye etrafında birleşip aynı heyecanı paylaşıyorlar. Turgut Özal 'ı anlatmak, hele de nevi şahsına münhasır bütün özellikleriyle anlatmak oldukça zordur. Yıllar geçse de Türk halkı tonton cumhurbaşkanını, demokrat liderini ve icraatlarını unutmuyor. O Anadolu coğrafyasının çok renkli bir simaydı. Donanımlı, ufku geniş vizyon ve misyon sahibi bir bürokrat ve Lider. "Benim iki gömleğim var; biri bayramlık, diğeri idamlık" diyerek yola çıkan cesur, vefakâr ve seçkin bir siyaset ve devlet adamı. Çocukların ve gençlerin tonton amcası, sanatçıların ve sporcuların babası, milletin dirayetli lideri., büyük reformcu. Halktan, sivil, dindar, demokrat Cumhurbaşkanı. O, ekonomide, zihniyette, felsefede, siyasette ihtilal yapandır” dedi.

Çocuklara seslenen Başkan Akın, “Turgut Özal bizim neslin "masal" değil "gerçek" kahramanıydı. Biz onu gördük. Onu dinledik. Onunla konuştuk. Onun yaptıklarını yaşadık. Sizler de Onu göremediniz ama anlamaya çalışıyorsunuz. Peki onu tam olarak anlayabildik mi? Sanmıyorum. Anlayabilseydik, sağlığında o kadar hırpalamazdık. Değerini bilirdik. Hak etmediği şekilde yermek de yanlıştır Özal'ı, övmek de” şeklinde konuştu.

Turgut Özal’ın en çok ihtiyaç duyulan bir zamanda geldiğini, herkesin ona, özelikle de yeni nesillerin şükran borcunun olduğunu ifade eden Başkan Akın, “Zira o tam bir bilim ve teknoloji hayranıydı. Teknolojiden ve bilişimden iyi anlayan gençleri köşkten gönderdiği arabalarla evlerinden aldırıp huzuruna getirten, istikbal vaat eden gençlerle sabahlara kadar teknoloji çalışan ve sohbet eden sonra o çocukları yüklü armağanlarla tekrar evlerine bıraktıran sıra dışı bir Cumhurbaşkanıydı” dedi.

Yarışmada büyük başarı gösterip ödül alan çocukları tebrik eden Başkan Akın Belediye olarak, bu güzel ve anlamlı yarışmanın ev sahipliğini ve organizasyonunu yapmaktan ve çocuklarımıza bu değerli ödülleri vermekten Malatyalılar adına memnuniyet duyduğunu, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin eş başkan ve yetkililerini bu faaliyetinden dolayı tebrik ettiğini, faaliyete destek veren Milli Eğitim Bakanlığına da teşekkür ettiğini söyledi.

Vali H. İbrahim Daşöz ise Turgut Özal’ın büyük bir devlet adamının yanısıra, sevgi dolu bir insan olduğunu, vizyon ve misyon sahibi bir devlet adamı olduğunu söyledi.

Turgut Özal’ın, Dünya siyasetinde önemli görevler üstlendiğini hatırlatan Daşöz, “Turgut Özal öldüğü zaman ben Ankara’daydım. Ankara tarihi günlerinde ve kalabalığından birini yaşıyordu. Dağlar, taşlar sanki insan seliydi. Ben bu kadar insanı hiç bir arada görmemiştim. Özal insanlara kendisini o kadar sevdirmişti ki, herkes üzüntülüydü. O’nun ne kadar büyük bir devlet adamı olduğu insanların göstermiş olduğu bu sevgiden anlaşılabiliyordu” dedi.

Organizasyonun çok anlamlı olduğunu hatırlatan Vali Daşöz organizasyon’dan dolayı Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı M. Yaşar Özgül ise Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in selamını getirdiğini, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı’nın kuracağı Turgut Özal Üniversitesine her türlü katkıyı ve desteği sunmaya hazır olduklarını, Malatyalıların bunu böyle bilmesini istediğini söyledi.

Müsteşar Özgül, “Turgut Özal’ı kelimelerle anlatmak mümkün değildir. Turgut Özal Türkiye’nin önünü açtı. Türkiye kapalı bir toplumdu. Türkiye’nin bugünlere gelmesinde, gelişip büyümesinde ihracatının bugün 150 milyar dolar olmasında en büyük katkıyı Merhum Özal sağlamıştır. Hiç kimsenin bilgisayarı tanımadığı, teknolojiyi bilmediği, interneti kullanmadığı zamanlarda o Köşk’te internet kullanırdı, teknolojiyi yakından izlerdi. Turgut Özal milletin bundan faydalanması için çaba gösterirdi. Eğitime büyük önem verirdi. Çocukların ve gençlerin iyi eğitim alabilmesi için önemli reformlar yaptı. Turgut Özal insana büyük önem verirdi. Sadece Devlet adamı değildi ülkesine hizmet eden yenilikçi, girişimci iyi bir insandı. İnsanlar onun döneminde özgürlüğe olan hasretini gidermeye başlamıştı. İnanç özgürlüğünü, düşünce özgürlüğünün, fikir özgürlüğünün ülkeye yerleşmesinde çok büyük çabalar sarf etti ve önemli mesafeler kat etti” dedi.

Konuşmaların ardından, İlköğretim 3 – 4 ve 5. Sınıfları kategorisinde 2.lik ödülünün sahibi Büşra Melek Kadiroğlu, Turgut Özal’ı kısa cümlelerle anlattı ve günün anısına Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı M. Yaşar Özgül’e çiçek ve kayısı hediye etti.

Ödül Töreni ve Sergiye katkılarından dolayı Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Eş Başkanı Galip Demirel, Vali H. İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı H. Cemal Akın ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı M.Yaşar Özgül’e plaket ile Turgut Özal’ın resminin bulunduğu pano hediye etti.

“Turgut Özal ve Hayalimdeki Tonton Dede” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere leptop öğretmenlerine ise altın hediye edilirken, ayrıca öğrencilere bir miktar para verildi.

İlköğretim 3 – 4 ve 5 sınıflar kategorisinde Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Özel Ödülü sahibi Gemlik Aykent İlköğretim Okulundan Barış Can Güler’e hediyesini, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Karakaya, mansiyon ödülünü kazanan Ordu Merkez Bilim Sanat Merkezinden Feyza Arslan’a ödülünü Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkan Yardımcısı Şahin Altuntaş, 3.lük ödülünü kazanan Samsun Özel Final Okulu öğrencisi Mert Ali Arslan’a ödülünü Milliği Eğitim Bakanlığı Stratji Geliştirme Dairesi Başkanı hemşerimiz Nurettin Konaklı, 2.lik ödülünün sahibi Malatya TOKİ İlköğretim Okulu öğrencisi Büşra Melek Gedikoğlu’na ödülünü, Belediye Başkanı H. Cemal Akın, 1.lik ödülünü kazanan Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Aybike Ece Ciğer’e de ödülünü Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı M. Yaşar Özgül verdi.

İlköğretim 5 – 6 ve 7. sınıfları kategorisinde Özel ödülü kazanan İzmir Çiğli Çifte Havuzlar Okulun’dan Deniz Yavuz’a ödülünü Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Ak, mansiyon ödülü kazanan Batman Zübeyde Hanım Okulun’dan Yusuf Ağım’a ödülünü, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, 1.lik ödülünün sahibi Samsun Salıpazarı Bereket YİBO öğrencisi Nadir Akkurt’a ödülünü Vali H. İbrahim Daş, 2. lik ödülünün sahibi Kütahya Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi Melek Sert’e ödülünü Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Eş Başkanı Galip Demirel, 3.lük ödülünü kazanan Samsun Alparslan İlköğretim Okulu öğrencisi Göksu Yılmaz’a ödülünü ise Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut verdi.

Törene katılamayan birçok kişi mesaj göndererek, ödül töreni ve resim sergisini kutladı.

Başta TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere törene çok sayıda bakan ve milletvekilleri tarafından telgraf gönderirken, telgrafların okunması sırasında vatandaşlar uzun süre alkışladılar.

Ödüllerin dağıtılmasının ardından resim sergisi açıldı. Sergi 3 gün boyunca Sabancı Kültür Sitesinde halka açık olacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız