SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turgut Özal Üniversitesi'nde..

A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da bulunan bir grup Malatyalı, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı tarafından kurulan Turgut Özal Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Ankara Malatyalılar Derneği tarafından organize edileng gezi ile ilgili olarak derneğin internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

"Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı’nın, Ankara’nın Etlik semtindeki 20.000 m² kapalı alanla inşa ettiği üniversite binasını Ankara’da yaşayan Malatyalılar ziyaret etti.

Üniversitenin davet ettiği Ankara Malatyalılar Derneği ve diğer Malatyalı derneklerin üyelerinden oluşan Malatyalı 100 kişi 6 Haziran 2010 tarihinde ziyaret etti. Ziyarete eski İçişleri Bakanlığı müsteşarlarımızdan Sayın Galip Demirel, Ankara Malatyalılar Derneği başkanı Yakup Demir, Doğanşehirliler Derneği başkanı Atilla Özdemir, Hekimhanlılar Derneği Başkanı Celal Karadağ ve 100 kadar dernek üyesi hemşerimiz katıldı. Toplantıya ayrıca üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Erol Oral, mütevelli heyeti başkan yardımcısı Yunus Uyanık, genel sekreter Yakup Yıldız, genel sekreter yardımcısı Ender Gülsün katıldılar.

Toplantı bilgilendirme ile başladı. Vakıf hakkında bilgileri Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin başkanlığını, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı’nın yönetim kurulu başkan yardımcılığını ve Turgut Özal Üniversitesi mütevelli heyeti başkan yardımcılığını yürüten Sayın Galip Demirel, üniversite hakkındaki bilgileri Rektör Sayın Erol Oral verdiler.

Sayın Demirel vakfın yönetim kurulu başkanlığını eski PTT Genel Müdürü ve eski Cumhurbaşkanımız Sayın Turgut Özal’ın başdanışmanı Sayın Emin Başer’in üniversite mütevelli heyeti başkanlığını ise eski başbakanlarımızdan Sayın Yıldırım Akbulut’un yürüttüğünü söyledi. Sayın Demirel ayrıca içinde bulunduğumuz binaların geçici eğitim-öğretim binaları olduğunu ve nihai hedefin 2014–2015 öğretim yılında muhtemelen Eskişehir yolu üzerinde çok daha geniş bir kampus üniversitesi oluşturmak olduğunu anlattı.

Rektör Sayın Oral konuşmasında 1 yıl içinde çok hızlı bir şekilde tüm binaları yaptıklarını, TOBB Üniversitesi’nden sonra en hızlı bitirilen ikinci vakıf üniversitesi olduklarını; iktisadi ve idari bilimler, mühendislik, tıp ve hukuk fakültesi olarak, 4 fakülte ile hizmet vereceklerini söyledi. Sayın Oral ayrıca bu yıl sadece iktisadi ve idari bilimler fakültesindeki 3 bölüme 300 öğrenci alınacağını; öğrencilerin %30’una tam, %30’una ise yarım burs verileceğini anlattı.

Her öğrenciye kullanımı için dizüstü bilgisayar verileceğini, Turgut Özal Üniversitesi’ni birinci tercih eden ilk 1000 öğrenciye ayrıca aylık 500 TL burs verileceğini de belirtti. Sayın Oral ayrıca muhtemelen Temmuz sonunda Cumhurbaşkanımızın da katılacağı görkemli bir törenle üniversitenin açılışının yapılacağını, bu açılışta da Malatyalıların katılımından büyük mutluluk duyacağını söyleyerek ve ziyaretçilere geldikleri için teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Daha sonra üniversite binalarını ziyarete geçildi. Ziyarete üniversite genel sekreteri Sayın Yakup Yıldız bizzat rehberlik etti. Ziyaret sırasında hemşerilerimiz özellikle kütüphane ve konferans salonuna hayranlıklarını dile getirdiler. Ziyaret üniversitenin hemşerilerimize yemek ikramı ve kısa konuşmalarla sona erdi. Bazı hemşerilerimiz böyle bir üniversitenin kurulmasının kendilerini ne kadar mutlu etiğini dile getirdiler.
Hemşerilerimizden Sırrı Yetkin, Kemal Yaşar ve Atilla Özdemir üniversiteyle ilgili önerilerini dile getirdiler.

Doğanşehirliler Derneği başkanı ve Ankara Malatyalılar Derneği başkan yardımcısı Atilla Özdemir, Malatyalı büyüklerimizle ve büyüklerimizin yaptığı bu ve benzer hizmetlerle çok mutlu olduklarını, gurur duyduklarını, bu tür hizmetlere hemşeriler olarak elimizden gelen desteği vermeye hazır olduklarını samimi bir dille anlattı.
Ankara Malatyalılar Derneği başkanı Yakup Demir ise kapanış konuşmasında üniversite yönetimine bu nazik davet ve yemek ikramı için ve hemşerilerine bu davete katıldıkları için teşekkürlerini ileterek ziyareti sonlandırdı.

Turgut Özal Üniversitesi

“Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda çağdaş düzeye ulaşabilmesine büyük katkıları olan merhum 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın adını içeren ve onun fikirlerini, düşüncülerini, çalışmalarını, yaşantısını yansıtacak ve bütün bunları, izleyecek kuşaklara eğitici ve öğretici bir biçimde intikalini sağlayacak faaliyetlerde bulunmak, siyasi ve idari yönetimlerin istifadesine sunmak üzere temel kaynak, bilgi ve belgeler ile politikalar üretmek” amacıyla Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı, 19 Mart 2008 tarihinde Ankara merkezli olarak kurulmuştur.

Vakıf, Turgut Özal adını yaşatmak, ülkemiz ve dünya insanlığı için evrensel bilgi düzeyine sahip nice Özalların yetişmesine vesile olmak amacıyla Turgut Özal Üniversitesi kurulması çalışmalarına da 2008 yılında başlanmıştır. Yükseköğretim Kurulu’na 2009 yılında yapılan başvuruyu takiben mevzuatta öngörülen süreçler tamamlanmış ve TBMM Genel Kurulu’nda 23 Haziran 2009 tarihinde kabul edilen 5913 sayılı Kanunla Turgut Özal Üniversitesi’nin kurulması kabul edilmiştir. Kanunun 07 Temmuz 2009 tarihli Resmi Gazetede 27281 sayı numarasıyla yayımlanmasıyla Turgut Özal Üniversitesi tüzel kişiliğini kazanmıştır.

Bazı bölümleri açılmış, bazı bölümlerin de açılış hazırlıkları sürmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Süleyman ÖZEROL (1 yıl önce)
    Turgut Özal Üniversitesi'nin kurucuları arasında AKP'li var mıydı acaba?
    0
    0
    Yanıtla