SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turgut Özal'da Adalı Mütevelli Heyet Başkanı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:43:30
Turgut Özal'da Adalı Mütevelli Heyet Başkanı
A- A+ PAYLAŞ

 Turgut Özal Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığını üniversitenin kurucu öğretim üyelerinden ve Anayasa Mahkemesi eski üyesi Prof. Dr. Sacit Adalı devraldı.

Turgut Özal Üniversitesi’nde bayrak değişimi gerçekleşti. Mütevelli Heyet Başkanlığını üniversitenin kurucu öğretim üyelerinden ve Anayasa Mahkemesi eski üyesi Prof. Dr. Sacit Adalı devraldı. Mütevelli heyet toplantısında duygu ve düşüncelerini paylaşan Adalı, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı yöneticilerine Turgut Özal ismiyle üniversite kurdukları için teşekkür etti.

“DEVLET YÖNETİCİLERİMİZİN GÖSTERDİĞİ HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA VE MEVZUAT HÜKÜMLERİ GEREĞİNCE ÜNİVERSİTEMİZ YOLUNA DEVAM EDECEKTİR”

Prof.Dr. Adalı şunları kaydetti:

“Üniversite kurucu Mütevelli Heyet Başkanımız sayın Yıldırım Akbulut, merhum Galip Demirel, Emin Başer Beyefendilere ve diğer kuruculara bu güzel üniversitenin temelini attıkları, mütevelli heyetin tüm üyelerine de bu görevi bana layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Yardımlaşma ve teenni ile yolumuza devam edeceğiz. Temeli ihlasla atılan üniversitemiz yardımlaşma ve birlikte çalışma ruhu ile ebediyete kadar bilimsel başarılarla devam edecek. Devlet yöneticilerimizin gösterdiği hedefler doğrultusunda ve mevzuat hükümleri gereğince üniversitemiz yoluna devam edecektir. Tevfik Allah’tan gayret bizden”.

Eski Mütevelli Heyet Başkanı Yünüs Uyanık ise “Şerefle yürüttüğüm bu görevi çok değerli bilim adamı Sayın Prof. Dr. Adalı’ya devrettiğim için çok mutluyum. Tüm mütevelli heyet olarak kendisine her zaman büyük destek vereceğiz’ diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Abdulkadir Şengün ise ‘Yeni mütevelli heyet başkanımızın Sayın Sacit Adalı olmasından dolayı kendisine şükranlarımı iletiyorum. Sayın Yünüs Uyanık üniversiteyle kendi işlerinden daha çok ilgilenmiştir. Vakıf üniversitesi mevzuat hükümlerini eksiksiz bir biçimde uygulayarak üniversiteyi bu günlere getirmiştir” ifadelerini kullandı.

TURGUT ÖZAL MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANI PROF. DR. SACİT ADALI KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yüksek öğrenimini tamamlayan Adalı, Fransa’nın Rennes Üniversitesi'nde 1971’de Yönetim Bilimleri Dalı'nda ihtisas doktorasını bitirerek Türkiye'ye döndü. Farklı kurumlarda görev aldıktan sonra 1993 yılında Anayasa Mahkemesi üyeliğine getirildi. Anayasa Mahkemesi üyeliği döneminde görev yaptığı 17 yılda kritik davalarda verdiği karar ve savunduğu demokratik görüşlerle öne çıktı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2008 Temmuz’unda Ak Parti’ye açılan kapatma davasında, partinin kapatılmasına ‘hayır’ oyu vererek karşı çıktı. Adalı kamuoyunda uzlaşmacı tavrı, demokratik kişiliği, Turgut Özal gibi toplumun her kesimine hitap eden, ülkenin önceliklerini kendi öncelikleri bilen bir aydın kimliğiyle tanınıyor. 17 yıllık Anayasa Mahkemesi üyeliği süresince, kritik kararlar için kullandığı oylar ve savunduğu görüşlerle öne çıktı. Türkiye tarihinde ilk kez onun üyeliği döneminde iktidar partisi olan Ak Parti için kapatılma davası açıldı. AK Parti'nin kapatılmaması için, çaba ve kararıyla önemli rol oynadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız