SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turgut Özal'ın Kılları İncelenmemiş

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:19:01
Turgut Özal'ın Kılları İncelenmemiş
A- A+ PAYLAŞ

Geçen yıl kabri mezardan çıkarılarak otopsi yapılan Turgut Özal'e ait kılların incelenmediği ortaya çıktı.

Kabri açılan ve ölümü konusunda soru işaretine cevap aranan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın otopsi sonucuyla ilgili olarak Cihan Haber Ajansı önemli bir iddiada bulundu.

"19 YIL SONRA VÜCUDUNDA KIL BULUNDU"

Ajans, ulaştığı otopsi tutanaklarına göre ölümünün üzerinden 19 yıl geçmiş olmasına rağmen Özal’ın vücudundan çok sayıda kıl kökü elde edildiğini ancak 5 Aralık 2012 tarihli Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı otopsi tutanağında ‘kılların üzerinde inceleme yapılmadığı’nı ileri sürdü. Haberde, otopsi tutanağındaki ilgili bölüm, “Karın sağ alt ön duvar iç kısımda sabunlaşmış ve yer yer çamurla bulaşık dokularda seyrek yerleşimli vücut kılları bulunduğu görüldü, mevcut kıllar incelenmek üzere örneklendi” diye yer aldı.

ANKARA ADLİ TIP DA KILLARI İNCELEMEMİŞ

Haberde, “Kimya İhtisas Dairesi Toksikoloji Şubesi’nin incelemelerine ilişkin hazırladığı tabloda 1 No’lu alandaki kıl örnekleri ‘çalışılamadı’ diye not düştüğü görüldü. Karın ön duvar sağ alt iç kısmındaki kıl örneklerinin toprakla bulaşık doku örneğinin yapılan incelemesindeyse değerlerin ‘negatif’ çıktığı anlaşılıyor. Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı’na gerekli incelemeler yapılmak üzere gönderilen materyal üzerinde de pek çok kıl örneği bulunduğu anlaşılıyor. Fakat otopsi tutanaklarında, Ankara’nın bulguları arasında, tek başına kılların incelendiğini gösterir herhangi bir rapor bulunmuyor. Vücuttan alınan kılların ayrı ayrı incelemesinin hiç yapılmamış olması dikkat çekiyor” denildi. 

"ANALİZE TABİ TUTULMALIYDI"

Konuyla ilgili konuşan eski İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Müdürü ve Toksikoloji Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, kılların ayrı ayrı incelenmesi gerektiğinin altını çizdi. Atasoy haberi şöyle değerlendirdi: “Burada dikkat çeken iki konu var. İlki, cenazede çok sayıda kıl bulunduğu ve bunların büyük ölçüde göz ardı edildiği. İkincisi, kılların ayıklanarak ayrı ve bağımsız biçimde analize alınmamış olduğudur. Vücut kılları, saç gibi geçmişe yönelik kronik ya da tek kullanımlık ilaç, madde, zehirlenmeye dair bilgi veren önemli biyolojik materyallerdir. Kimya İhtisas Dairesi Toksikoloji Şubesi onları bulundukları toprak ve doku karışımından ayrıştırarak bağımsız biçimde analize tabi tutmalıydı.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız