SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Turist Sayısı Azaldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:39:29
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’ya gelen turist sayısının bu yıl düştüğü bildirildi. Dünyanın 8.harikası olarak nitelendirilen Adıyaman’ın Kahta ilçesi ile Malatya’nın Pütürge ilçesi sınırları arasında bulunan 2150 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı’na giden turist sayısının çok düştüğü belirtildi.
 
Nemrut Dağı’ndaki Güneş Moteli işleten Şevket Aydın, “Geçmişe göre turist sayısı oldukça az. Biz tur düzenlediğimiz gibi kendi araçları ile de gelenler var. Ancak, bu yıl turist sayısı çok düştü” dedi.
 
Malatya’nın Pütürge ilçesi güzergahını kullanıp Nemrut Dağı’na gitmek isteyen turistler için yolun da yapıldığını hatırlatan Şevket Aydın, “Nemrut Dağı’na kadar yol asfaltlandı. Yolda virajlar düzeltildi. Yolda iyileştirme yapılmasına rağmen turist sayısının düşmesine anlam veremiyoruz” diye konuştu.
 
Bu arada, tur ile Nemrut Dağı’na giden İtalyan tüccar Marco Jegri ise, turizm kitabında gördüğü Nemrut Dağı’nı görmek için arkadaşı ile birlikte geldiğini söyledi.
 
Dünyanın 8.harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı’ndaki güneşin gizemli batış ve doğuşunu izlemek, dev heykelleri görmek için dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin bu yıl az olmasıyla ilgili araştırma yapılacağı kaydedildi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız