SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Turist Sayısında Artış Bekliyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:27:56
'Turist Sayısında Artış Bekliyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, 2013 yılında yerli ve yabancı turist sayısının artmasını beklediklerini bildirdi. 

Malatya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin genelde; Nemrut Dağı'nı, Arapgir, Darende, Battalgazi ilçelerini ve Aslantepe Açık Hava Müzesi’ni ziyaret ettiklerine dikkat çeken İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, dünyanın 8. harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı’na Malatya güzergahından giden yolun iyileştirilmesiyle turist sayısında artış beklediklerini vurguladı. Malatya-Pütürge ve Tepehan üzerinden Nemrut Dağı'na giden yolun dağa kadar asfaltlandığını hatırlatan Özbay, "Turizmde yol önemlidir. Nemrut yolunun bitmesi bizim için önemli avantajdır. Pütürge yol ayrımından Tepehan’a kadar olan yol da, karayolları tarafından genişletildi. Tepehan’dan sonraki yol da İl Özel İdaresi desteğiyle bitirildi. Bu yolunun bitmesi, Nemrut’a giden turistler için önemliydi. Yol sıkıntısı nedeniyle Malatya güzergahını az kullanan turistlerin bundan sonra daha fazla Malatya güzergahını kullanacaklarını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İnanç turizmi nedeniyle de özellikle yerli turistlerin üç ilçeye gittiklerini söyleyen Özbay, "İnanç turizminde Arapgir, Darende ve Battalgazi ilçeleri ön planda gelmektedir" dedi.

Aslantepe Ören Yeri’nin Açık Hava Müzesi’ne dönüştürülmesi nedeniyle, yerli ve yabancı turistlerin artık burayı ziyaret edebildiğini aktaran Özbay, dünyanın ilk yerleşim yeri olarak bilinen Aslantepe Ören Yeri’nin özellikle okul öğrencileri tarafından grup grup ziyaret edilmesini beklediklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız