SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Turistik Geziye Gitmiyorsunuz!'

A- A+ PAYLAŞ

Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara seyahat eden hacı adaylarının ilk kafilesi önceki gece MAŞTİ Otogarı’ndan uğurlandı.

İki otobüsten oluşan ilk hacı adayı kafilesi Malatya’dan Adana’ya oradan da uçakla Suudi Arabistan’ın Cidde şehrine uçtu. Malatyalı hacı adayları Cidde’den de karayolu ile Medine şehrine geçti.

İlk kafile hacı adayları MAŞTİ Otogarı’ndan saat 04.00’de Adana’ya uğurlandı. Çok sayıda hacı adayı yakınının doldurduğu otogarda vedalaşma sırasında duygulu anlar yaşandı, birçok hacı adayı ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Hacı adaylarının uğurlanması sırasında Malatya Müftülüğü’nden bir yetkili Hac İbadeti’nin anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Haccın ekonomik durumu uygun olan Müslümanlar için İslam’ın 5 şartından biri olduğunu hatırlatan müftülük yetkilisi ‘Hac ibadeti kendine özgü şartları ve hassasiyetleri olan Allah katında değeri çok yüksek olan bir ibadettir. Bu değerin bilincinde olarak hac farizası yerine getirilmelidir. Turistik geziye gitmiyorsunuz. Bu yüzden haccın anlam ve önemini iyi idrak etmek gerekir. Hac, Allah’a yapılan bir yolculuktur. Hac, asla sıradan bir yolculuk, turistik bir olay gibi düşünülmemelidir. Hac, başkalarının değil, kendi kusurlarımızı görmek ve düzeltmek için gidilen bir yolculuktur. Hac, manevi bir arınma ve yükseliştir. Bedenin rahatlığı değil, ruhun aranmasıdır. Bu kutsal yolculuğa çıkan herkesi tebrik ediyor haclarının kabulünü Yüce Allah’tan diliyorum’ şeklinde konuştu.

Müftülük yetkilisinin bu konuşmasından sonra dualar okundu. Vedalaşma anında duygusal sahneler yaşandı. Birçok kişi gözyaşlarına hakim olamadı.

Malatyalı hacı adayları saat 04.00 sularında 2 otobüs halinde Adana’ya uğurlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız