SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Turizm Belgeli Otellerde Sorun Yok'.. Ya Diğerleri?

0
Güncellendi - 2020-01-31 03:53:45
'Turizm Belgeli Otellerde Sorun Yok'.. Ya Diğerleri?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da faaliyet gösteren, Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm işletme belgeli otellerin, geçen hafta yaşanan Sivrice merkezli depremden etkilenmediği, tesislerin güvenli biçimde faaliyetine devam ettiği bildirildi.

24 Ocak 2020 akşamı yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, turizm işletme belgeli tesislerdeki hasarı tespit etmek amacıyla 27 Ocak Pazartesi sabahı harekete geçti. Yapılan görüşmelerde, faaliyet gösteren 15 adet yıldızlı otelde herhangi bir hasar oluşmadığı bildirildi. Otel yetkilileri, binalarının sağlam olduğunu belirterek, faaliyetlerini aynen devam ettirdiklerini yetkililere ilettiler.

Toplam 2 bin 327 yatak kapasiteli turizm işletme belgeli otellerde geçen yıl 300 binin üzerinde kişinin konakladığı bildirildi. Öte yandan inşaatı devam eden ve bakanlıktan turizm yatırım belgesi sahibi 2 otelin de depremden etkilenmediği bildirildi.

Malatya’da bakanlık işletme belgeli 3 lokanta bulunuyor. Bu tesislerin faaliyet gösterdiği binaların da depremden etkilenmediği öğrenildi.

Yetkililer, Türkiye’nin dünya çapında önemli bir turizm ülkesi olması nedeniyle konaklama tesislerine belge verirken ciddi kriterler getirdiğini belirterek “Turizm işletme belgesi, halk arasında bilindiği şekliyle yıldız, almak işletmeciler için kolay değildir. Denetimler inşaat sürecindeyken başlar. Başta belediyeler olmak üzere ilgili tüm kuruluşlardan, otel inşaatının sıhhi, depreme uygun olduğuna dair raporlar, belgeler, bilgiler istenir. Kaldı ki bakanlık yetkilileri düzenli aralıklarla gelip otelleri, hem inşaat aşamasında hem sonrasında, denetler. Kriterleri sağlamayan tesis belge alamaz; belge almışsa bile bu belgesinin iptali cihetine gidilebilir. Türkiye, turizmde rakibi olan diğer ülkelerle rekabet edebilmek için konaklama tesislerinin niteliğine büyük önem vermektedir. Geçen yıl ilimizdeki konaklama tesislerinde 300 binin üzerinde misafir ağırlanmış. Bunların çoğu yerli, az sayıda yabancı var” diye konuştular.

Faaliyet gösteren turizm işletme belgeli tesislerin deprem öncesinde birçok etkinlik için rezervasyon aldığı öğrenilirken, “depremde sanki Malatya otelleri kullanılmayacak haldeymiş gibi haberlere itibar edilmemesini, zaten bunun böyle olmadığının denetimle anlaşıldığı” belirtilirken, aksinin turizmde bir noktaya gelmek adına yıllardır yoğun mücadele veren Malatya’ya zarar verebileceği belirtiliyor.

Bu arada, İstanbul merkezli yayın yapan gazeteduvar.com muhabiri Hacı Bişkin'in depremin yaşandığı gece geldiği Malatya’da, geceyi geçirmek için gittiği 3 otelin de depremde hasar gördüğüne tanık olduğuna dair haberine karşın, 'turistik belgeli' olmadığı anlaşılan bu otellerin hangileri olduğu ve ne tür işlem yapıldığına dair herhangi bir açıklama ise yetkili kurumlardan gelmedi.

Malatya Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Malatya Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçerek, belediye işletme belgesiyle faaliyete geçen otellerin depremde hasar görüp görmediğinin belirlenmesini istedi.  Bu otelleri denetleme yetkisi Büyükşehir Belediyesine ait.

Bülten- malatyahaber.com

İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

[embed]http://malatyahaber.com/haber/malatyada-otellerde-ciddi-denetimsizlik-soz-konusu/[/embed]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız