SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Turizm Elçisi Sertifika Programı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, Fırat Kalkınma Ajansı ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenecek olan "Turizm Elçisi Sertifika Programı" eğitimlerinin ilki Malatya'da gerçekleştirilecek.

Malatya'da 4 Mart-9 Nisan 2011 tarihlerinde gerçekleşecek eğitim programı hakkında Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, " Hedefi; hızlı gelişen ve en dinamik sektörlerden biri olarak kabul edilen turizme, sektörün ihtiyaç duyduğu eğitimli ve nitelikli işgücünü kazandırmak. Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak eğitim programında, lise mezunu gençler, sektörde çalışanlar veya daha önce farklı sektörlerde çalışmış ancak turizm sektöründe yer almaya istekli kişilere ücretsiz mesleki eğitim verilmesi amaçlanmakta.

4 Mart 2011 - 9 Nisan 2011 tarihleri arasında belirlenmiş günlerde öğleden sonraları verilecek olan eğitimler toplam 18 günde tamamlanacak. Eğitim programının sonunda katılımcılar otel, yiyecek-içecek işletmelerinde çalışmak için gerekli temel bilgi ve beceriye sahip olabilecekler, ayrıca sınavlarda başarılı olanlara Boğaziçi Üniversitesi tarafından katılım ve başarı sertifikaları verilecektir." denildi.

Eğitim programı ve konusu konusunda şunlar belirtildi:
"Eğitim boyunca, katılımcılara Sürdürülebilir Turizm, Turizm Ekonomisi, Etkin Satış Yöntemleri, Müşteri Memnuniyeti, Misafir Karşılama ve Ağırlama, İşletme Organizasyonu ve Lojistik, Hijyen ve Sanitasyon, Yiyecek-İçecek Organizasyonu, Bireylerarası iletişim konularında toplam 90 saatlik eğitim verilecek."

Ön kayıt tarihi ve yeri konusunda şunlar belirtildi:

"Programa katılacakların 02-03 Mart 2011 tarihlerinde Fırat Kalkınma Ajansı Hizmet Binasında kayıt yaptırmaları gerekmekte Fırat Kalkınma Ajansı internet sitesinden online başvuru da yapılabiliyor. http://www.fka.org.tr."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız