SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turizm Haftası Kutlanıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Turizm Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Vali Vekili İnci Sezer Becel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay ve Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut'un yanı sıra kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Vali Vekili İnci Sezer Becel, Malatya'nın zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Becel, Malatya'nın turizm potansiyeli yanında zengin bir tarihi geçmişe sahip olduğunu ifade ederek, "Ancak Malatya'da turizm bilinci yeterince gelişmiş değil. Biz, Malatya'da kültür rehberleri yetiştirme projesi kapsamında öğrencilerimize eğitim verdik. Vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz de tarihi bilinci oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay da "Malatya Turizm noktasında çok şanslı konumda. Kaynakları bu kadar zengin olan başka bir bölge yoktur. Turizm kaynaklarımızı, eserlerimizi ve doğamızı koruyarak, turizm faaliyetlerini tüm Türkiye'ye yaymalıyız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Vekili İnci Sezer
Becel, Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen yemek yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Etkinliğin bir sonraki bölümünde İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı. Ekip sahnedeyken sunuculuğunu Okan Karacan'ın yaptığı TRT-1 Televizyonu "Günbegün" programı Sabancı Kültür Merkezi'nde 15 dakika süren bir canlı yayın yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız