SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turizm İçin Eğitim Semineri

A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Malatya’da turizmle ilgili sektörlere turizm mevzuatı ile birlikte hijyen ve çevre konularında eğitim semineri verildi. Bu arada Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Sivas Bölge Başkanlığı'nın Haziran ayı toplantısı da Yeşilyurt ilçesinde gerçekleştirildi.

TURİZM TOPLANTISI..
Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği salonunda düzenlenen seminerde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'nce; polis, jandarma, belediye zabıtası, enformasyon memuru, gümrük memuru, esnaf ve ticari taksi sürücüleri eğitime alındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Araştırma Şube Müdürü İlhan Avcu, "Turist gittiği yerde, can ve mal güvenliği ile huzur, çevre temlizliği ve hijyenlik, tatli dil ve güler yüz ister. Bizler de bütün bu unsarları yerine getirmeliyiz ki daha fazla turist gelsin"dedi.

Turistin, tarih, kültürel ve tabiat ile deniz için seyahat ettiğini vurgulayan Avcu, " Ülkemizde tarih ve tabiat güzellikleri ile deniz var.Turistin istediklerini sağlayıp, daha fazla turistin gelmesini sağlamalıyız. Ancak bu da ilgili kurum ve kuruluşların topyekün çalışması ve şartların yerine getirilmesi ile olur"şeklinde konuştu.

Daha sonra, Kültür ve Turizm Bakanlığı Baş Konrolörü Hakan Yazıcı, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr Erkan Pehlivan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Adana Kültür Varlıklarını Korumu Kurulu Müdürü İsmail Salman, televizyon program yapımcısı Rıfat Gökçe, turizmin önemini anlattılar.

YEŞİLYURT'TA TOPLANTI..
Bu arada Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Sivas Bölge Başkanlığı Malatya'da toplantı düzenledi.

Her ay toplantı düzenleyen ve zaman zaman başka illerde kurul toplantısı yapan Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Sivas Bölge Başkanlığı, Haziran ayı toplantısını Yeşilyurt İlçesi İnönü Tepesi'ndeki belediye sosyal tesislerinde gerçekleştirdi. Dün başlayan ve bugün sona eren toplantıda, Malatya, Tokat ve Sivas'daki Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile ilgili eserlerin restore edilmesi ve bakanlıkla ilgili belge verilmesi konuları ele alındı.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Sivas Bölge Başkanı Musa Tönük’ün başkanlığında düzenlenen toplantıda alınan kararların daha sonra açıklanacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız