SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Turizm Kapsamına Alınmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Doğu Anadolu Kalınma Birliği'ne (DOKAB) bağlı Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin turizm projesi kapsamına alınması için karar alındı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, Elazığ'da düzenlenen DOKAB bölge toplantısında, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin turizm projesi kapsamına alınması için sözü edilen 4 ilin İl Genel Meclisi tarafından temenni kararı alınıp, bu kararın Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na gönderilmesinin kararlaştırıldığını ifade etti.

Bölgesel rekabet edebilirlik operasyonel programı turizm bileşeninde bölgemiz illerinin bulunduğunu söyleyen Atay, DOKAB bünyesindeki illerin turizm projesi kapsamına alınması için alınacak temenni kararının Bakanlığa gönderilip, ilgi isteneceğini vurguladı. Yapılan oylamada önerge kabul edildi.

Bu arada, DOKAB Birim Koordinatörü Tamer Önal, sözü edilen proje ve talep hakkında meclis üyelerine slayt eşliğinde bilgi aktardı. DOKAB Altyapı Koordinatörü Mehmet Dere ise, İl Genel Meclisi'nde slayt eşliğinde yaptığı konuşmada, DOKAB olarak son iki yılda 18 milyon 400 bin euro Avrupa Birliği (AB) hibesi olmak üzere toplam 24 milyon euroluk projelerin gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Mehmet Dere, DOKAB olarak son iki yılda Avurpa Birliği hibe desteğiyle Malatya'da yapılan projeleri şöyle sıraladı; "İl Özel İdaresi toprak tahlil laboratuvarı, Arapgir Koru Köyü ulaşım ağı, Darende Güdül ve Karadeğin sulama kanalları, Pelitli Köyü sulama tesisi, Darende Yeşiltaş sulama kanalı yapımı, Battalgazi ilçesi, Beydağı Beldesi ve Hanımınçiftliği Beldesi kanalizasyon yapımı, Derme Sulama Birliği kanal ıslahı, Hekimhan Belediyesi atık su kollektör hattı."

Dere, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) bazında ise, Malatya'da AB hibe desteği verilen işletmeleri de şöyle dile getirdi; "Nergiz Otomotiv araç servis sistemi kurulması, Somay Plastik Makinası Yatırım Projesi, Elmas kayısı çekirdeği makinası, Flaşpen Plastik Üretme Tesisi, Artgrup Cam, Koralp Makine, Yaşam Gıda, Fidan Orman Ürünleri ile Kavuklar Beton."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız