SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Turizm Kenti Değiliz Ama.."

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya Turizm Master Planı, düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Malatya Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Vali Ulvi Saran, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaattin Karahasanoğlu, kurum yöneticileri ve davetliler katıldılar.

Açılışta konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaattin Kabahasanoğlu, Malatya'nın turizmden de katkı sağlaması için başlatılan çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, Malatya'nın Türkiye'deki yerine bakınca, yolculuğa başlamış sırtında çantası olan bir adam olarak gördüğünü söyledi.

Vali Ulvi Saran, "Malatya bir turizm şehri mi sorusuna cevap vermemiz gerekiyor. Malatya  başta, Türkiye'nin belli başlı şehirleri gibi turizm kenti değil. Ancak, Malatya, gözardı edilemeyecek bir turizm potansiyeline sahip şehirdir. Malatya gerçekten sahip olduğu varlıklar itibariyle, önemli turizm potansiyelini bünyesinde barındıran ve sorumlulukları bulunan bir il. Tarihsel bir derinliğe ve kimliğe sahip. Anadolu'nun en eski şehirlerinden birisi olan Arslantepe'ye sahip" dedi.

Malatya'da tarihsel potansiyeli ortaya çıkartmak için çok sayıda eserin restore edilmesi çalışmasının başlatıldığını belirten Vali Saran, turizm kapsamında kültürel ve sosyal projelere de ağırlık verdiklerini ifade etti.

Vali Saran, Karakaya Baraj Gölü'nde Malatya Valiliği'nin özel sektörle ortaklaşa olarak 150 kişilik bir feribot getirdiğini ve şuanda feribotun kızağa çekilerek, parçalarının tamamlanmaya çalışıldığını kaydetti.

Toplantıda Saffet Atik tarafından Malatya turizm Master Planı hakkında bir sunum yapıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız