SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Turizm Komisyonu Kurulmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:40:22
A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı MAKİAD olan Malatya Aktif İşadamları Derneği ile Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenlediği ‘ortak akıl’ toplantılarının bu ayki konusunu ‘kentin turizm potansiyeli’ oluşturdu. Toplantıda turizmin sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

MAKİAD  Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sarın, düzenlenen toplantıdaki konuşmasında  Malatya’ya daha fazla turisti getirmek için kapsamlı bir tanıtım, pazarlama çalışması yapılması gerektiğini , bunun  için her ay düzenli toplanarak çözüm yolları arayacak komisyon oluşturulması  gerektiğini belirterek,  “Antalya’ya yılda 12 milyon turist geliyor. Antalya’ ya gelen 5 yıldızlı otellerden, tatil köylerinden çıkmayan turistleri Anadolu yu gezdirme projesi var.20 günlük deniz turizminin 10 günün Antalya’dan Hatay’a, Mardin’e oradan Trabzon’ a dönüşte Nevşehir, Konya gibi illeri gezdirme projesine Malatya da mutlaka dahil edilmelidir” ifadelerini kullandı. Sarın konuşmasında ayrıca şunları vurguladı:

“Malatya’da turizm komisyonu kurulursa çok yararlı olacaktır. Aylık toplantılarla fikir üretilmesi yararlı olacaktır. Tur programlarından ciddi bir pay alınabilir. İç turizm faaliyetleri içine Battalgazi, Darende, Arapgir gibi ilçelerdeki tarihi değerleri gezme çalışması yapılabilir. Bu konuda adımlar atılmalı diye düşünüyoruz. Anadolu turları içinde mutlaka Malatya’da yer almalıdır” 

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’da konuşmasında  Malatya’nın önemli turistik değerlere sahip olduğu, bunları değerlendirmek için etkin bir çalışma yürütülmesi gerektiğini belirterek,  “Yaradan bize güzel nimetler vermiş. Turizmde de aynı şekilde nimetlerimiz var. Yerel yönetimler ile müteşebbislerin turizm konusuna eğilmesini istiyoruz” dedi. 

Toplantıda bulunan Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Göçmen de konuşmasında, “Turizmden Malatya hak ettiği payı alamıyor. Nemrut Dağı, Aslantepe Höyüğü, Battalgazi’deki tarihi değerler ile ilgili kapsamlı bir çalışma yapılmıyor. Turizm konusunda ilgili birimlerde ehliyetsiz ve liyakatsiz kişiler nedeniyle potansiyeli kullanamıyoruz. Nemrut’taki güzellikleri değerlendirmek yerine Malatya ile Adıyaman arasında kısır bir tartışma ortaya atılıyor. Bu boş tartışma nedeniyle buraya nasıl daha fazla turist getirebiliriz düşüncesiyle çalışmalar yapılması gerekiyor. Kısır döngü içinde enerji tüketiliyor. Turizm konusunda Malatya üzerine düşeni yapmamıştır. Malatya’da çok önemli tarihi yapılar var” ifadelerini kullandı.  

MAKİAD Genel Sekreteri Muhammed Cice de konuşmasında Malatya’nın önemli tarihi ve turistik değerleri olduğuna inandığını ifade etti. Turizmden ciddi gelirler elde edilmesi için komple bir çalışma yapılmasının ifade eden Cice, böyle bir çalışmaya kendilerinin de destek vereceklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız