SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turizm Master Planı Çalışmaları Sürüyor

0
Güncellendi - 2016-07-16 06:38:58
Turizm Master Planı Çalışmaları Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılan Turizm Master Planı çalışmaları devam ediyor.

Malatya İli Turizm Master Planı çalışmaları kapsamında geçen 6 aylık süreç içerisinde; Malatya genelindeki turistik değerlerin yerinde incelendiği ve ilgili kurum kuruluş ile ilçe belediyelerin ziyaret edilerek bilgiler alındığı kaydedildi. Yapılan ziyaretlerde bölgede bulunan arkeolojik sit alanları, dinsel, kültürel, idari, sivil ve askeri yapıların ayrıntılı bir şekilde yerinde incelenerek, turizm sektörüne ilişkin bilgi ve verilerin elde edilmesinin yanı sıra yöre insanı ile uzmanların görüşleri alındı.

Konuyla ilgili büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Yapılan inceleme gezisinde elde edilen bilgiler, ekipler tarafından raporlaştırılırken, daha önce Malatya ile ilgili turizm odaklı yapılan tüm çalışmalar araştırılarak, turizm açısından değer taşıyan çalışmalar ile envanter çalışmaları değerlendirildi. Saha ve teknik çalışmaların ardından ise kurum ve kuruluş yetkilileri, sivil toplum kuruluşları ile sektör temsilcilerinin de katıldığı geniş katılımlı toplantılar yapılarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da katıldığı ilk toplantının ardından, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kurum ve kuruluş yetkilileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri ile ayrı ayrı yapılan toplantılarda durum değerlendirmesi yapılarak, her kesimin görüş ve önerileri alınarak, paylaşımlarda bulunuldu.

Malatya İli Turizm Master Planı çalışmaları kapsamında, bundan sonra ise daha geniş katılım ile toplantıların gerçekleştirileceğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya genelindeki turizm odaklı tüm potansiyel değerlerin ortaya çıkarılarak, turizme kazandırılacağı ve bu anlamda tanıtımların yapılacağını söyledi.”

Bülten

turizmtop

turizm

turizmleventvadi

turizmtaş

turizmulucami

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • aydın (7 yıl önce)
    Akılları Kurtarmiyor ki. İş olsun diye is yapıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • suat KULUŞAKLI (7 yıl önce)
    Malatya ili Turizm master planı çalışması yapılıyor ancak Üniversitemizin Turizm bölümü hocalarımızın bu çalışmaya davet edilmemiş olması düşündürücü
    0
    0
    Yanıtla