SON DAKİKA
SON DEPREMLER

" Turizm ve Cazibe Merkezine Dönüştürülecek"

0
Güncellendi - 2016-06-02 11:23:52
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kongre ve Kültür Merkezi’nin yanında inşa edilen, ancak çalışmalar tamamlanmadan uzun süre atıl kalan kerpiç evler turizm ve cazibe merkezine dönüştürülüyor. Kerpiç evler kent tarihi müzesi, kafe-kıraathane-anı evi, resim-müzik-fotoğraf atölyesi, Malatya mutfağı ve çocuk kulübü olarak değerlendirilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kerpiç evlerin uzun süredir atıl kaldığını ve görüntü kirliliği oluşturduğunu belirterek, Malatya Valiliği ile birlikte ikmal inşaat işini ihaleye çıkararak bu alanı cazibe merkezine dönüştürmeyi planladıklarını kaydetti.

Evlerin Büyükşehir Belediyesine devrinden sonra yaptıkları incelemelerde bir takım sorunlarla karşılaştıklarına da değinen Çakır, “Yaptığımız değerlendirmeler neticesinde mevcut kerpiç evlerde zamanla yaşanan erozyon nedeniyle tadilat yapılması gerektiği kanaatine vardık. İlk etapta buradaki mevcut kerpiç evlerin tadilatlarını yapacağız. Ardından da projenin aslına uygun olarak düzenlemeler yaparak burayı Malatya’ya ve Malatya halkına kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.

Belediye tarafından yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi;

“Turizm ve Cazibe Merkezi olarak planlanan proje kapsamında; Kültür Sokağı, Resim-müzik-fotoğraf atölyesi, Malatya mutfağı ve çocuk kulübü ikmal inşaat işi Büyükşehir Belediyesi tarafından; Kent Tarihi Müzesi ve kafe-kıraathane-anı evinin ihalesi ise Malatya valiliği tarafından yapıldı.

İhaleleri yapılan ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı kontrolörlüğünde sürdürülen proje çalışmaları doğrultusunda Kültür Sokağında; kesme bazalt, granit ve beyaz çakıl taşları kullanılacak. Bahçede ise ağaç ve yeşillendirmelerin yanı sıra çocuk oyun grupları, fıskiyeli havuzlar, gezinti alanları, oturma ve aydınlatma grupları yapılacak. “

Kaynak: Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız