SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Turizm Yatırımı Yapılmamış'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Mayıs ayı olağan toplantısı İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaeddin Kabahasanoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Anemon Otelde gerçekleştirilen, Malatya'nın turizm ve kültürel sorunlarının masaya yatırıldığı ve çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantıya MASİAD başkanı İbrahim Güngör başkanlık etti, yönetim kurulu ve dernek üyeleri de katıldı.

Ağırlıklı olarak Arslantepe Açık Hava Müzesi ve Nemrut Dağı’nın konuşulduğu toplantıda Müdür Kabahasanoğlu turizmin gelişmesi için gerçekleştireceği projeler hakkında dernek üyelerine bilgi verdi ve onların sorularını yanıtladı. Kabahasanoğlu Nemrut’a verilen ödenekler konusundaki soruyu “ Malatya ve Adıyaman’a Nemrut ve çevresinin iyileştirilmesi için verilen ödenekleri belirlenmesinde her iki ilin konaklayan turist sayıları ölçüt alındı. Malatya’da 1349 yatılı turist ağırlanırken Adıyaman’da bu sayı 50 binlerin üzerinde” diye yanıtladı.

MASİAD başkanı Güngör konuşmasında “Kültürel anlamda çok zengin bir kent olmamıza rağmen taşınmaz varlıklarımıza sahip çıkamamışız. Örneğin Nemrut için ‘bizimdir-sizindir ‘ tartışmasını yapıyoruz da orda yerde yatan eserleri ayağa kaldırmıyoruz, Battalgazi’deki yok olan surlar, Doğanşehir’de ortaya çıkarılmayı bekleyen sur ve mozaikler aynı şekilde Arapgir, Darende’de bir çok kültürel varlığımız gün yüzüne çıkmayı bekliyor. Devlet olarak bunların bir an önce ortaya çıkarılması için çalışmalar yapması gerek. Bizler MASİAD olarak bu tür çalışmalara her zaman destek vereceğiz”dedi.

Malatya için hazırladığı 44 proje hakkında özet bilgiler vererek konuşmasına başlayan Kültür ve Turizm Müdürü Kabahasanoğlu da "Malatya’da turizm anlamında bugüne kadar yatırım yapılmamış. Yaklaşık 2 ay sonra açılacak olan Arslantepe Açık Hava Müzesi ile turist akışı önemli miktarda artacaktır. Aslantepe, Malatya için kayısı kadar hatta kayısının ekonomik getirisinden daha fazla getirisi olacağına inanıyorum. Çünkü, Arslantepe’de dünyanın ilk kent devleti kurulmuş. İnsanlar burayı görmek için akın akın gelecektir. O nedenle bütün Malatya’nın güçlerini birleştirerek Arslantepe’ye odaklanması gerekir. Çünkü insanların konaklayacağı, yatacağı, gezeceği, alışveriş yapacağı mekanların oluşturulması ve Malatya’yı anımsatacak biblo-kupa gibi objelerin üretilmesi gerekir. Bizim devlet olarak Arslantepe çevresinde tematik köy oluşturma projesini bölgeye kazandırma çalışmaları son aşamaya gelmiş durumda. Sizler gibi girişimcilerin ve işadamlarının turizme yönelik yatırım projelerini de gündeminize alacağınıza olan inancım tamdır.” diyerek işadamlarının Malatya’nın ekonomik anlamda da gelişmesi için turizme yönelik yatırım yapmaları gerektiğini vurguladı.

MASİAD’ın aylık olağan toplantısı, karşılıklı sohbetler ve soru-yanıt bölümlerinden sonra sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız