SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KAYHİB'den 8.5 Milyonluk Proje

0
Güncellendi - 2016-01-04 16:08:47
KAYHİB'den 8.5 Milyonluk Proje
A- A+ PAYLAŞ

Karakaya Baraj Gölünün bütüncül bir anlayışla korunması, geliştirilmesi ve tanıtılması amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan 'Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği' (KAYHİB) tarafından, Karakaya Baraj Gölüne sınırı olan ilçelerdeki bazı mahallelerde kanalizasyon hattı yapımı için çalışmalara başlandı.

2015 yılı içerisinde Karakaya Baraj Gölünü turizme kazandırmak ve göldeki kirliliği önlemek için kurulan KAYHİB, Baraj Gölüne kıyısı bulunan Yeşilyurt, Battalgazi, Kale, Doğanyol, Pütürge, Yazıhan, Hekimhan İlçelerinde gerekli fizibilite çalışmalarını yaparak kirliliğin önlenmesi için projeler hazırladı.

14 mahallenin kanalizasyonu yapılıyor

KAYHİB tarafından hazırlanan projelerin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kabul edilmesinin ardından, 14 mahallenin kanalizasyon hattının yapımı için ilgili Bakanlık tarafından 8 milyon 567 bin TL bütçe ayrıldı.

Karakaya Baraj Gölüne akan atık suların kontrolünü sağlamak, sudaki kirlilik oranını azaltmak ve atık suya bağlı olarak çevreye yayılan kokuları önlemek için, Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü ile koordineli çalışılarak; Karakaya Baraj Gölüne sınırı bulunan  Arguvan İlçesi: Gümüşlü, Morhamam, İçmece, Karababa  Kale İlçesi : İkizpınar, Sarıot, Bent, Yazıhan İlçesi: Dedekargın, Tecirli, Ambarcık, Bereketli, Yeşilyurt İlçesi: Bindal, Sütlüce  ve Battalgazi İlçesi: Toygar Mahallelerine Kanalizasyon Hattı yapım işi için  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilk etapta 1 milyon 200 bin TL ödenek gönderildiği ve çalışmalara başlandığı  bildirildi. Çalışmaların 2016 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Öte yandan, Karakaya Baraj Gölü Gelişim Bölgesi alanının bütüncül bir anlayışla korunması, geliştirilmesi, tanıtımı, turizm niteliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalara önem veren KAYHİB, kültür ve turizme ilişkin sosyal, teknik ve alt yapı konularında yeni yatırımlara devam edeceği belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız