SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türk Aile Yangında Yok Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:55:16
Türk Aile Yangında Yok Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Almanya'nın Backnang kentinde bir apartmanda çıkan yangında 8 Türk hayatını kaybetti. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Almanya'dan yangının nedenini açıklığa kavuşturmasını istedi.

Stuttgart yakınlarında bulunan Backnang kentinin Belediye Başkanı Frank Nopper, sabaha karşı bir apartmanda çıkan yangında ölen Türklerin sayısının 8'e çıktığını belirtti.  

Ölen anne ve 7 çocuğunun soyadının Soykan olduğu ifade edildi. Yetkililer, 13 kişinin kayıtlı olduğu apartmanda daha fazla kişinin yaşıyor olabileceğini kaydetti. Daha önceki açıklamada, biri ağır, üç kişinin de yaralandığı ifade edilmişti. 

Ölüm nedeni dumandan zehirlenme 

Polis sözcüsü, yangında bir kadının ve 6 ay ile 17 yaşları arasında olan 7 çocuğunun hayatını kaybettiğini, cesetlerin evin birinci katında bulunduğunu belirtti. 

Yangının arızalı olan bir sobadan çıktığının tahmin edildiğini ifade eden polis sözcüsü, yangının aşırı sağcılar tarafından yapılan bir kundaklama olduğu yönünde şimdilik bir ipucunun 

bulunmadığını söyledi.

Yangın sırasında büyük anne, dayı ve 11 yaşındaki bir erkek çocuğun itfaiye tarafından evin balkonundan kurtarıldığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Yangın çıkan evin altında Türk-Alman Kültür derneğinin bulunduğu ifade edilirken, burasının eski bir deri fabrikası olduğu kaydedildi.

Yangın sırasında evde bulunmayan baba Sami Soykan'ın fenalık geçirdiği ve hastanede sakinleştirilmeye çalışıldığı bildirildi.

Baden-Württemberg eyaletinin İçişleri Bakanı Reinhold Gall ve Türkiye'nin Stuttgart Başkonsolosu Mustafa Türker Arı ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici bugün olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Ailenin yakınlarından alınan bilgiye göre, hayatını kaybeden Afyonlu anne Nazlı Özkan Soykan'ın (40) ikinci kez evlendiği belirtildi.

Yangında ölen çocuklardan 17 yaşındaki Hatice Oruç'un annenin ilk evliliğinden olduğu ifade edilirken, hayatını kaybeden Soykan ailesinin üyeleri şöyle: Yılmaz (14), Abdulkadir (8) İzzet (7) Yasin (6) Ahmet (3) ve Murat ( 6 ay).

Öte yandan Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da incelemelerde bulunmak üzere olay yerine geleceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız