SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Türk Anahtarı Yaptım..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 15 yıldan beri oto elektrik ustası olarak esnaflık yapan lise mezunu Erdal Gençay, geliştirdiği manyetik sistem ile otoların hırsızlar tarafından çalınmasının engellendiğini iddia etti.

Malatya Sanayi Sitesi'nde oto elektrik ustası olan Erdal Gençay, oto hırsızlıklarına karşı geliştirdiği ve "Türk Anahtarı" ismini verdiği sistemle, otoların artık çalınmasını imkansız olduğunu ileri sürdü. Gençay, "Bu sistem bir aracın elektrik aksamları ile çalışan tüm devrelerini devre dışı bırakıyor. Araç bu manyetik anahtar olmadan kesinlikle çalışmaz. Hırsızlar artık düz kontak yaparak aracı çalıştıramazlar. Her kart manyetik olarak şifreli" dedi.

Aracın normalde çalışması için manyetik Türk Anahtarı'nın da üzerinde olması gerektiğini, aksi takdirde aracın çalışmayacağını belirten Erdal Gençay, "Kontak ve bir de manyetik Türk Anahtarı ile birlikte iki anahtar taşıyacağız. Ama otomobilimiz güvenli olacak" diye konuştu.

Yurt dışında büyük bir ilgi gördüğünü ve yurt içinde de bayilik istendiğini belirten Gençay, "Ben bu sistemi geliştirmek için 10 yıldan beri üzerinde çalışıyorum. Şu anda 300 araçta bu sistemim bulunmaktadır. Anahtarın fiyatı ise araçların durumuna göre 50 ile 100 YTL arasında değişiyor. Bir an önce seri üretime geçmek istiyorum" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız