SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'liler Bayrak Dağıttı

0
Güncellendi - 2018-03-19 01:20:57
CHP'liler Bayrak Dağıttı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl teşkilatı tarafından Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümü nedeniyle vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıldı.

Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programları kapsamında CHP Malatya İl Teşkilatı tarafından Atatürk Anıtı önünde bir program gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Bu gün büyük bir destanın yazıldığı, bu ülkedeki bütün unsurların bir araya gelerek büyük bir destana imza attığı tarihsel süreç boyunca belki dünya tarihine adını yazdıran ve geleceğimiz açısından önemli adımların başlangıcı olan Çanakkale Zaferinin 103. yılı. Bu zaferi 103 yıl sonra tekrar coşkuyla heyecanla kutluyoruz. Bağımsız özgür ve demokratik bir ülkenin temellerini atan uzun yürüyüşün en önemli duraklarından biri olan Çanakkale Deniz Savaşının 103. yıl dönümünde bağımsız Türkiye Cumhuriyetini kuran başta Türkiye Cumhuriyetinin de kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Bu topraklarda güvenle yaşamamız için eşine az rastlanan bir kahramanlıkla canlarını feda eden Çanakkale şehitlerimizi ve büyük bir karalılıkla yıllardır bu topraklarda terörle mücadele veren ve bu vatanın birliği için, bu vatan topraklarının disiplini için, bu vatan topraklarının bölünmemesi için canını, kanını ortaya koyan büyük bir kararlılıkla terör örgütleriyle mücadele veren ve bu mücadelede şehit düşen bütün şehitlerimizi, fedakar evlatlarımızı ebediyen kalbimizde taşıyacağız. Tabi bütün gazilerimize de uzun ömürler diliyoruz ve onların da aramızdan ayrılanları saygıyla anıyoruz. Ocaklarına düşen ateşi ‘vatan sağ olsun’ diyerek kucaklayan şehit yakınlarımıza büyük zaferin yıl dönümü nedeniyle bir kez daha tüm milletimiz adına şükranlarımızı sunarken, toprağın bağrına emanet ettiğimiz şehitleri minnetle şükranla ve rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

CHP Battalgazi İlçe Başkanı Bahattin Öner ise, “Bugün destanların özü tarihte yaşanmış olan Hz. Muhammed dönemindeki peygamberin mazharına, şerefine ermiş, layık olmuş olan Bedir Savaşı’yla örtüşmüştür. Onun için destanların özüne indiğimiz zaman bu destanın önemli kahramanı Kuvayı Milliye ruhunun öncüsü Mustafa Kemal’i hatırlamadan olmaz diyorum. Son olarak ‘Surda bir gedik açtık. Mukaddes mi mukaddes. Ey kahbe rüzgar artık, ne yandan esersen es’” diye konuştu.

Yapılan açıklama sonrası vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıldı.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız