SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türk Bayrakları İle Donatıldı

A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Zafer Sayıl'ın Malatya'daki baba ocağı Türk Bayrakları'yla donatıldı. 
 
Şehit evinin bulunduğu Çukurdere Mahallesi Divanefendi Sokak Türk bayraklarıyla donatılırken, çevredeki esnaf ve vatandaşlar da evlerine ve işyerlerine Türk bayrakları astı.
 
DİYARBAKIR'DA TÖREN..

Bu arada şehit olan polis memuru Zafer Sayil için düzenlenen Diyarbakır'da düzenlenen törende gözyaşları sel oldu.
 
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde dün akşam saatlerinde bir grup terörist tarafından sivil polis aracına açılan ateş sonucu 2 polis yaralanmış, yaralı polislerden Zafer Sayil, göğsünden aldığı kurşun nedeniyle yoğun bakıma alınmıştı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen polis memuru Zafer Sayil kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Sayil için bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Hava Şube Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AKP Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat, Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Süleyman Hamzaoğulları, Vali Mustafa Toprak, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Alaeddin Örsal, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile şehidin eşi Hatice Sayil, annesi Münire, babası Hüseyin Sayil ile çocukları Yavuz Selim ve Beyza ile Emniyet Müdürlüğü personeli katıldı. Törende şehit Sayil'in eşi ile anne ve babasının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. "Gel emekli maaşımda senin olsun, gözün doysun" diye ağlayan Anne Münire Sayil'i kocası Hüseyin Sayil sakinleştirdi. 
 
Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bir şehidin daha cenaze töreninde olduklarını belirterek, "Tabi yürek yakıcı gerçekten hepimizi acıya gark eden bir saldırı, bir kayıp bizim için. Bu şehidimiz ilk şehidimiz değil. Burada maalesef birçok defa menfur saldırılar sonucunda güvenlik kuvvetlerinden kardeşlerimiz kaybettik, askerlerimizi kaybettik, polislerimizi kaybettik, sivil vatandaşlarımızı, öğrencilerimizi kaybettik. Terör bu memleketin başına, milletin başına musallat olan bir bela. Bunla elbette yine olduğu gibi bugün de yarın da mücadelemiz sürecek, bu da en etkili bir şekilde olacak. Ve son aylarda özellikle çok daha etkin bir mücadele yapıldığını görüyoruz. Bunda tabi Zafer kardeşimiz başta olmak üzere bütün polislerimizin, emniyet mensuplarımızın askerlerimizin, subaylarımızın hepsinin çok üstün ve büyük çabalarının, gayretlerinin sonucu yürek yakıcı kayıplarda veriyoruz. Tabi burada kararlıkla ve fedakarlıkla bu çalışma devam edecek. Bu mücadele sürecek. Milletimizin arzu ettiği, beklediği, Türküyle, Kürdüyle bütün vatandaşlarımızın özlemini çektiği huzurlu bir barış ortamı tesis edilinceye, terörün bütün melun izleri silininceye kadar bu çalışma ve mücadele devam edecek. Allah'tan rahmet diliyorum, Zafer kardeşimize ve ondan önce rahmet eden bütün kardeşlerimize. Ailelerimizin, onların gerçekten acısını yürekten paylaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan 74 milyon vatandaşımızın birlik ve beraberlik içerisinde gelecekte huzurlu ve barış içerisinde birlikte yaşamasının şartlarını oluşturmak için bu mücadele terörle silahlı mücadele devam edecek. Zaten bu saldırlarda esasen bu mücadelenin bir manada devam etmek olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.
 
Şehit Sayil'in Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra meslektaşlarının omuzunda helikoptere götürüldü. Bu sırada baba Hüseyin Sayil de oğlunun tabunun arkasından gözyaşı dökerek yürüdü. Şehidin konulduğu helikoptere eşi, çocukları, anne ve babası da bindi. Şehit Sayil'in cenazesi daha sonra helikopterle toprağa verileceği memleketi Malatya'ya götürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız