SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türk Binasında 3 Ölü

A- A+ PAYLAŞ

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir Türk'e ait binada meydana gelen patlama sonucunda 2'si Türk 3 kişi öldü, 17 kişi de yaralandı.

Brüksel'de Türkler ve Kuzey Afrikalıların yoğun olarak yaşadığı Schaerbeek semtinde gaz sızıntısından kaynaklandığı tahmin edilen şiddetli patlamada, 3 bina enkaz yığınına döndü. Afyon Emirdağ nüfusuna kayıtlı Mürsel Köse (67) ile bir Japon'un öldüğü bildirildi.

Kurtarma ekipleri, gece yarısı meydana gelen patlamanın yaşandığı evde bulunan ve bir süre önce Michel ismini alan Iğdır nüfusuna kayıtlı Mikail Şahin'e (48) de ulaşmaya çalışırken, Anadolu Ajansı ölü sayısının 3'e yükseldiğini bildirdi. Ancak cesedine ulaşılan kişinin Şahin olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Schaerbeek Belediye Başkanı Cecile Jodogne, kilometrelerce uzaktan hissedilen şiddetli patlamada 17 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ağır yaralı bir kişinin hastanedeki acil müdahalenin ardından hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

Görgü tanıklarına göre patlamada yerle bir olan 3'er katlı 3 eski binadan 2'si Köse ve Şahin ailelerine, diğeri de Kuzey Afrikalı komşularına ait. 2 ölü ve bir kayıp dışında 17 yaralının da yıkılan binalarda oturduğu belirtildi.

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Murat Ersavcı'nın, patlamada hayatını kaybeden 2 Türk'ün yakınlarına taziye ziyaretinde bulunduğu bildirildi.

Ocak ayında Belçika'nın Liege kentinde bir Türk'e ait 5 katlı apartman, gaz kaçağı nedeniyle meydana gelen patlamada etrafındaki binalarla yıkılmış, 11 kişi hayatını kaybetmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız