SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türk Diasporası'na Katıldılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:07:13
Türk Diasporası'na Katıldılar
A- A+ PAYLAŞ

Türk Konseyi Diaspora Teşkilatları 1. Forumu Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirildi. İlk kez düzenlenen Diaspora Teşkilatları Forumu'na Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan'dan heyetler katıldı. Türkiye'yi dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan STK temsilcileri, işadamları ve akademisyenlerden oluşan 150 kişilik bir heyet temsil ederken, heyette 17 Haziran tarihinde ilk toplantısını gerçekleştiren Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu üyeleri de yer aldı. Bu arada, merkezi Almanya Mannheim'de bulunan, Avrupa ülkelerindekilerin yanı sıra New York'taki Malatyalılar Derneği'nin de üyesi olduğu Avrupa Malatyalılar Federasyonu Genel Başkanı Murat Alabaş da foruma katıldı.

Forum, heyetlerin Haydar Aliyev'in anıtmezarı ile Şehitler Anıtı ve Türk askerlerinin hatırasına yapılmış abide komplеksinin ziyaretiyle başladı.

Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi organizasyonunda düzenlenen forumda Türkiye'yi temsil eden Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, forum hakkında yaptığı değerlendirmede Türk dili konuşan ülkelerin dünyada birlikte hareket etmesine yönelik çalışmaların temellerinin atılacağını belirtti.

1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına da değinen YTB Başkanı Kemal Yurtnaç, farklı platformlarda bu iddialara karşı çalışma yürüttüklerini, yine Hocalı Katliamı ve Karabağ sorunları gibi konularda ortak hareket etmek için platformların oluşturulması gerektiğini söyleyerek, forumun da bunlardan biri olduğunu ifade etti.

Forumda, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazerbayev' in tebrik mesajları okundu.

Dünyanın 44 ülkesinden 500'den fazla diaspora temsilcisinin katıldığı forumda Türk Dünyası diasporalarının ortak işbirliğine yönelik bir bildiri imzalandı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız