SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türk Dış Politikası" Konferansı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:19:12
A- A+ PAYLAŞ
Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (BİLSAM) Kültür Kuşağı Konferansları devam ediyor. Kültür Kuşağı konferanslarının bu haftaki konuğu Sosyolog Gazeteci Yazar Hilal Kaplan oldu. Konferans öncesi BİLSAM'ın "Türk Dış Politikası" adlı seminere katkılarından dolayı Doç. Dr. Abdulkadir Baharçiçek’e plaket verildi.
 
Türkiye’de Vatandaşlık ve Halk Ayrımı konulu konferans veren Gazeteci Yazar Hilal Kaplan “Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren bir halk ve vatandaş ayrımı yapıldığını görüyoruz. Vatandaş tanımı bir nevi Cumhuriyet elitlerinin tanımladığı normlardır. Cumhuriyet normlarının tanımladığı kavramlar Müslüman olan ancak dindar olmayan, Sünni olan ancak bunu dışarı vuracak bir bağının olmadığı, Türk değilse bile Türk olduğunu söyleyen ve sürekli Ne Mutlu Türküm diyen bir vatandaş algısını beraberinde getirdi ve cumhuriyetin getirdiği vatandaşlık normlarına uymayan vatandaş, makbul olmayan sınıfına girdi. Bugün Türkiye’de sadece Kürtçeyi asimile etmedi Cumhuriyet, Çerkezceyi, Boşnakçayı, Lazcayı’da asimile etti. Tüm bunlara baktığımızda aslında halkın büyük çoğunluğunu dışlayan bir rejimden bahsettiğimizi görüyoruz ” dedi.
 
 Kaplan, konuşmasının devamında, “Atatürkçüler, Mustafa Kemal’in dünyaya gelmiş en şahane insan olduğunu, Atatürkçülüğün de tek hakiki yol olduğunu düşünebilirler, haklarıdır. Yeter ki başkaları da bu düşünceye boyun eğmek ve takiye yapmak zorunda bırakılmasın. Şahsa atıf başta anayasa olmak üzere tüm yasalardan kaldırılsın, çocuklar her sabah askerî nizamda ant içmek derdinden kurtarılsın, gençler idari soruşturma tehdidiyle askeri nizamda geçit yapılan stadyum törenlerine sürüklenmesin, ilkokul ders kitaplarından üniversitedeki zorunlu inkılap tarihi dersine kadar tüm resmî tarih ezberleri gözden geçirilsin. Eğer  Atatürkçüler, sıklıkla belirttikleri gibi Atatürk'ün ortak payda olduğundan o kadar eminse, tüm bu baskılarla dolu otoriter yapıyı kaldırmakta da beis görmemeleri gerekir. Ve Atatürkçülerin iddia ettiği gibi Türkiye'nin ölmeyen babasına bu ölümsüzlüğü halk bahşettiyse, halktan başka kimse de alamaz zaten. Öyle değil mi” ifadelerini kullandı.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız