SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türk Dizileri Şeytani!'

A- A+ PAYLAŞ

Suudi Arabistan Başmüftüsü, Arap dünyasında son derece popüler olan Türk dizilerinin “şeytani” olduğunu, bu dizileri gösteren kanalların da “Allah’a ve Hz. Muhammed’e savaş açtığını” iddia etti!

Arap dünyası, “Gümüş” dizisi başta olmak üzere Türk dizilerine büyük ilgi gösterdi.

Suudi Arabistan’ın bir numaralı dini otoritesi Başmüftü Şeyh Abdülaziz El Alsahik, başta “Gümüş” dizisi olmak üzere Arap ülkelerinde büyük ilgi gören Türk dizilerinin “şeytani” ve “kötü niyetli” olduğunu iddia ederek, bu dizileri gösteren kanalların “Allah’a ve Hz. Muhammed’e savaş açtığını” öne sürdü.

Reuters’ın haberine göre, Başmüftü Şeyh Abdülaziz El Alsahik, Suudi Arabistan’da verdiği bir seminerde, Türk dizilerini yayımlayan Arap kanallarının “İslami olmadığını” belirterek, “Bu programların popülerliğini daha fazla sürdürmesine olanak tanıyan her kanal eninde sonunda Allah’a ve onun peygamberine de savaş açmış demektir” diye konuştu.

Suudi hükümetine bağlı Dini Bilginler Yüksek Konseyi adına konuştuğunu belirten Başmüftü El Alsahik, “Türk dizilerinin seyredilmesi yasaktır. Bu diziler şeytanilikle, ahlaki çöküşle ve sadece Allah’ın doğru olduğunu bildiği değerlere karşı açılmış savaşlarla dolu” dedi.

Araplar çok seyrediyor
Türkiye’de “Gümüş” adıyla bilinen, Suudi Arabistan’da ise “Nur” adıyla gösterilen dizi, uydudan yayın yapan Suudi televizyon kanalı MBC tarafından gösterime girdiğinden bu yana Arap dünyasında büyük sansasyon yaratmış ve en çok seyredilen programlar arasına girmişti. Dizinin başrol oyuncusu Kıvanç Tatlıtuğ da Arap kadınlar arasında çok popüler olmuştu. Dizi sayesinde Türkiye’ye gelen Arap turist sayısında da büyük artış kaydedildiği belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız