SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türk Dünyası'ndan Ezgiler Konseri

0
Güncellendi - 2016-10-22 06:21:38
Türk Dünyası'ndan Ezgiler Konseri
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 19.TÜRKSOY Ressamlar Buluşması dolayısıyla 10 gün boyunca Malatya’da esen Türk Dünyası rüzgarı, muhteşem bir konserle taçlandırıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRKSOY ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Türk Dünyasından Ezgiler Konseri unutulmaz bir gece yaşattı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Fırat Purtaş, Sanatçılar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları; kurum kuruluş temsilcileri ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası eşliğinde düzenlenen Türk Dünyasından Ezgiler Konserinde Türk Dünyası Geleneksel Müzik Ustaları da yer aldı. Birbirinden değerli eserlerin seslendirildiği konserde dinleyiciler mest oldu. Büyük coşku yaşatan konser, yoğun alkış aldı.

Vali Toprak’tan teşekkür

Konserin sonunda protokol üyeleri tarafından Sanatçılara çiçekler takdim edildi. Çiçek takdiminde kısa bir konuşma yapan Malatya Valisi Mustafa Toprak, müziğe doyulan bir gece yaşandığını kaydederek, “Heyecan dolu ve duygulandığımız bir konser oldu. TÜRKSOY yöneticilerine ve böylesi bir topluluğu bizlerle, Malatya’yla buluşturduğu için Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a şükranlarımı sunmak istiyorum. Hakikaten bizim Altaylar’dan gelen; Balkanlar’dan Orta Asya’ya ve buralara kadar gelen o heyecanımızı bize öz çalgılarımızla hissettirdiler. Şükranlarımızı sunuyorum. Teşekkür ediyorum” dedi.

O güzel kültürü sundular

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da konsere olan beğenisini dile getirerek, “Birbirinden değerli sanatçılarımız; dost ve kardeş ülkelerden gelen o güzel kültürü, özel giysileriyle de birlikte sunmuş oldular. Gerçekten bizi müziğe doyurdular” diye konuştu. Tüm sanatçılara teşekkür eden Başkan Çakır, “Bütün kardeş ülkelerden gelen çok değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bizim bol selamlarımızı da gittikleri ülkelere götürürler. 10 gün ressamlarımız Malatya’yı resmettiler. Dolayısıyla onları ağırladık. Malatya’mızın güzel tarihi eserlerini, doğal güzelliklerini resimlere yansıttılar. Bu konserle final yapmış oldular. Hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bülten

konser4

konser1

konser2

konser3

konser

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Selahattin Sarıoğlu (7 yıl önce)
    BÜLTEN Mİ doğru FOTOĞRAF MI ? Çok güzel, çok yararlı, çok etkili, çok değerli bir konserdi. Düşünüp getirenleri kutluyorum. Çok mutlu oldum. AMA BÜLTENDE KATILANLARIN ADLARINI OKUDUĞUMDA ÜZÜLDÜM. KOSKOCA BARO BAŞKANININ ADI YOKTU. O müzisyenlere, sanatçılara, birlik ruhuna yakışmadı.
    0
    0
    Yanıtla