SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türk Genetiğine Sanki Uymuyor'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:22:47
'Türk Genetiğine Sanki Uymuyor'
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi tarafından üçüncüsü düzenlenen Turgut Özal Uluslararası Ekonomi ve Siyaset Kongresi başladı.

Yurtiçi ve yurtdışından birçok araştırmacı ve akademisyenin bir araya geldiği, “Kurumsal Yönetim ve Kurumsallaşma” ana teması çerçevesinde gerçekleştirilen kongre Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılıyor.

Kongreye Rektör Vekili Prof. Dr. Davut Özbağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahan, Genel Sekreter Doç. Dr. Kadir Kartalcı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tikici, fakülte dekanları, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede ilk konuşmayı Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Güneş yaptı. İnönü Üniversitesinin 40’ıncı yılı münasebetiyle “Kurumsal Yönetim ve Kurumsallaşma” başlığı altında bir kongre yapmayı planladıklarını belirten Prof. Dr. Recep Güneş, bu çerçevede düzenlenen kongreye katılan değerli akademisyenlerle önemli konuların ele alınacağını ifade eti.

Üçüncüsü düzenlenen kongrenin başarılı geçeceğine inandığını dile getirerek konuşmasına başlayan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tikici, “Yapılacak olan oturumlarla, kurumsallaşmanın içeriği ve özü hakkında önemli bilgilerin paylaşılacağı muhakkaktır. Lider veya önder peşinde koşan bir toplum yapısına sahip olduğumuz düşüncesi ile kurumsallaşmanın Türk genetiğine sanki uymadığını görmekteyim. Bunun, kurumsallaşmanın içeriğinin anlaşılamamasından mı, genetikçilerin belirttiği gibi genetiğin rolünden mi, yoksa uygulama hatalarından mı kaynaklandığını merak ediyorum. Kongremizde bu ve benzeri tüm soruların cevap bulacağını düşünüyorum.” dedi.

İnönü Üniversitesi ve yapılan çalışmalarla hakkında bilgiler veren Rektör Vekili Prof. Dr. Davut Özbağ, birçok alanda başarılı olan İnönü Üniversitesinde düzenlenen kongre nedeniyle misafir akademisyenleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Özbağ, birbirinden değerli akademisyenlerin bilgi ve tecrübelerini aktaracağı bu kongrenin kurumsal düşünceye ve kurumsallaşmaya önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Yapılan konuşmalardan sonra Kongre, oturum başkanlığını MODAV Mütevelli, TIDE Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Lalik’in yaptığı, TIDE Onursal Başkanı Ali Kamil Uzun, Sabancı Holding Denetim Bölüm Başkanı Bülent Bozdoğan, Doğuş Holding Risk Yönetim Bölüm Başkanı Aysan Sinanoğlu ve Finans Bank İç Sistemler Başkanı Bülent Yurdalan’ın konuşmacı olduğu “Kurumsal Yönetim ve Kurumsallaşmada Risk Yönetimi ve İç Denetimin Artan Rolü ile Reel Sektör Uygulamaları” başlıklı panel ile devam etti.

Üç gün süreceği öğrenilen Kongre’de, “Kurumsal sürdürülebilirlik açısından finansal raporlama, denetim, ekonomi politikaları, pazarlamanın ve üretimin önemi” konuları ele alınıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız