SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türk Milletine Hakaret Ediyor'

A- A+ PAYLAŞ

CHP lideri Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Baykal, Başbakan’ın İsmet İnönü'yü Hitler'e benzetmesiyle ilgili 'Sormak istiyorum. Eğer İnönü Hitler ise Atatürk neydi. Şaşkın İnönü'ye hakaret ettiğini sanıyor, Türk milletine hakaret ediyor' dedi.

Baykal, 'Dünyanın neresinde bir Başbakan eski bir cumhurbaşkanına böyle benzetme yapar? Uganda'da dahi olmaz' diye konuştu.

İşte Baykal’ın konuşmasından bu konuya ilişkin satır başları:

"TAM BİR ŞOK

Başbakan’ın 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’yü Hitler’ benzetmesi tüm Türkiye’de bir infial yaratmıştır. Başbakan’ın ülkeyi kuran bir insanı, bir tarihi şahsiyetin Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı tarafından Hitler’e benzetildiğini duymak tam bir şok olmuştur.

Bu değerlendirmenin ortaya çıkmasının altında 2 neden vardır. Birincisi milletimizi Başbakan’ın sözlerini İnönü’ye yakıştıramamıştır.

İkincisi bu ithamı Türkiye Cumhuriyeti başbakanına yakıştırtamamıştır. Bu itham milletimizi rencide etmiştir.

İNÖNÜ HİTLER İDİYSE, ATATÜRK NEDİR?

Bunu söyleyen neden söylüyor, altında ne yatıyor? Başbakan’a sormak istiyoruz. Eğer İnönü Hitler idiyse, Atatürk nedir?

Eğer İnönü Hitler idiyse Türk milleti nedir? Şaşkın… İnönü’ye hakaret ettiğini sanıyor Türk milletine hakaret ediyor…

Sayın Başbakan elini ve dilini İnönü’nün bıyıklarından çek.

GEL BENİMLE HESAPLAŞ

Eğer İnönü’yle bir hesabın varsa İnönü öleli 40 sene oluyor. Gel benimle hesaplaş. İnönü kim? Bir milli mücadele içinde bağımsız bir Türkiye’yi kuran iki önemli kişiden biri. Türkiye’nin bağımsızlığını sağlayan bir kahraman. Ülkeyi çağdaş modern bir devlet haline dönüştürmek için mücadele eden bir insan.

Bu mücadeleyi cephede ve devlet adamı olarak vermiş. Tüm dünyanın saygısını ülkesi üzerine çekmeyi başarmış ve günü geldiği zaman tek parti rejiminde devraldığı ülkeyi çok partili döneme, iktidardan uzaklaşmayı bir şeref sayarak geçmiş dünyanın hayranlığını kazanarak, arkasında hiçbir yolsuzluk iddiası bırakmadan inmeyi başarmış bir insan.

Hitlermiş… Hitler kim. Demokratik bir toplumun imkanlarını kullanarak Weimar Cumhuriyetini seçimi kullanarak iş başına gelip tarihin yazdığı en büyük diktatörlüğü, milyonlarca insanın ölümünün doğrudan sorumlusu olan bir insan.

İnönü bir barış adamı, vatanı işgalden kurtarmak için çalışmış. Bir devlet adamı. Ülkesine demokratik rejimi çok partili rejimi getirmiş, ülkeye demokratik hak ve özgürlükleri taşımız ve bunu misyon olarak taşımış. Buna diyeceğiz ki Sen Hitlersin.

1 MART TEZKERESİNİ SAVUNAN ZİHNİYET

İnönü kim Hitler’in dünyayı attığı ateşten Türkiye’yi kurtarmak için tarihin hayranlıkla izlediği en büyük diplomasi zaferini kazanan insan.

Bir an düşünün, o gün 1 mart tezkeresini savunan zihniyet iş başında olsaydı Irak’ta 1 milyon Müslümanın ölmesine destek vermeyi içine sindiren zihniyet iş başında olsaydı ne olurdu?

İnönü Hitler’in ordularını da Stalin’in ordularını da Anadolu’nun topraklarına sokmamayı başarmış insandır.

GÜNEYSU’DAKİ ÇOCUKLARA NE OLURDU

Eğer İnönü bu politikasını 2. dünya savaşında başarıyla uygulayamasaydı, 2003 zihniyeti iş başında olsaydı. Acaba Güneysu’daki çocuklar Stalin’in ordularını girdiği topraklarda nasıl bir gelecekle karşı karşıya kalırlardı.

İnsanoğlu böyledir. İsmet İnönü Anadolu’da yaşayan insanlarımızın hiçbirinin kimliğini çiğnenmesini kabul etmemiş bir insandır.

En büyük haksızlıklara en büyük iftiralara maruz bırakılmış insandır. Anadolu’nun dinini imanını ırzını şerefini kurtarmış insanlara bunca yıl sonra bir başbakan sıfatıyla bu sözleri söylemeyi içine sindiren bir anlayışa acaba ne söylemek gerekir.

TERBİYESİZLİK YAPMAMAK ÇOK MU GÜÇ

Bugün Rize Güneysu’daki çocuklarımız İsmet İnönü’nün tanıştırdığı çay üretimiyle büyümüş insanlardır.

Bu insanlara karşı şükran duygusundan vazgeçtik en azından terbiyesizlik yapmamak çok mu güçtür. Bu sözlerin ardında kötü niyet var asma büyük bir cahillik de var.

UGANDA'DA BİLE OLMAZ

İnönü hazırladığı beyanname ile Demokrat Parti’nin Serbest Fırka’nın akıbetine uğramamasını sağlamış insandır. Hitlermiş... Hitlerden kaçan bilim adamları İnönü’nün Türkiye’sine sığınmıştır.

Bu olay Başbakan’ın kimliğinin halet-i ruhiyesinin tekrar ortaya çıkmasını sağlamıştır. Görülmüştür ki başbakan Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi değerleri ile barışık değildir. Dünyanın neresinde bir başbakan eski bir cumhurbaşkanına böyle bir benzetme yapar. Böyle bir şey Uganda’da dahi olmaz.

Birikimi kültür çizgisi demek istemiyorum çünkü aynı kültür çizgisinden gelen milyonlarca insan var ki cumhuriyet karşısında böyle bir kompleksi yok. İnönü’nün sözlerini de herhalde sevmiyor. İnönü bir ülkede namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır demişti. Anlaşılan başbakan bunu da sevmiyor. Olmaz, başbakan’ın görevi ülkeyi barıştırmaktır. Çarpıştırmak ayrıştırmak değildir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız