SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Ordu Milletin Göz Bebeği Olmaya Devam Edecektir”

0
Güncellendi - 2016-08-31 19:20:43
“Ordu Milletin Göz Bebeği Olmaya Devam Edecektir”
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü kutlamaları kapsamında, ilk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.

Anıt önünde düzenlenen kutlama programında; Vali Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunda bulundu.

“BEDELİ NE OLURSA OLSUN HİÇBİR ENGEL TANIMAYACAĞIZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Mustafa Toprak, anıt şeref defterini imzaladı. Toprak, “Aziz Atatürk, üstün liderliğinizde Yüce Türk Milleti'nin yedi düvele karşı kenetlendiği, Vatan için bedenini siper, kanını katık ederek verdiği onur mücadelesiyle elde ettiği Büyük Zafer’in 94’üncü yıldönümünü ve Necip Milletimizin bağrından çıkardığı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gurur günlerini kutlamak ve minnetlerimizi sunmak üzere manevi huzurlarınızdayız. Al Bayrağın gölgesinde Hür, Bir ve Beraber yaşayabilmemiz için emsalsiz bir kahramanlıkla müdafaa ettiğiniz Kutlu Vatan’ımızın ne kadar aziz ve kıymetli bir emanet olduğunun bilinci içerisinde, Türk’e mahsus azim, kararlılık ve cesaretle asla tereddüt etmeksizin mukaddes emanetinizi muhafaza etmekteyiz. Ne acıdır ki; Mondros ve Sevr ile tescillenen Anadolu’da Türk varlığını imha planlarının günümüzdeki piyonları, içerisine sızdıkları onur timsali Türk Silahlı Kuvvetlerimizin o şerefli üniforması ile kendilerini kamufle etmiş ve 15 Temmuz 2016 tarihinde korumakla mükellef oldukları Aziz Türk Milleti’nin silahıyla Necip Milletimizin istiklaline kast etmişlerdir. Fakat dün Türk’ün karakter, cesaret ve mukaddesatına olan sadakatini hesaba katmayan emperyalistler gibi bugün onlara uşaklık eden paralel ihanet şebekesine mensup hainler de yediden yetmişe Yüce Türk Milleti’nin ve bu hıyanet kalkışmasının asla kirletemeyeceği Peygamber Ocağı Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne mensup olmanın şerefini haiz askerimizin ve elbette cesur emniyet teşkilatımızın şehadete ve gaziliğe göz kırpmadan yürüyerek mukavemet göstermesi neticesinde hüsrana uğratılmıştır. Bundan mütevellit Kutlu Vatanımızın ve Aziz Milletimizin üzerinde hesabı olan herkes bilmelidir ki ortak bir varoluşun, ortak yaşama kararlılığının ifadesi olan Cumhuriyetimizin bekası ve muasır medeniyet yolunda emin adımlarla yürüyen bir Türkiye’nin tesis edilmesi hususunda bedeli ne olursa olsun hiçbir engel tanımayacağız ve maşası bölücü unsurlar olan hiçbir şer odağıyla mücadeleden kesinlikle yılmayacağız. Yüce Türk Milleti’nin bu şan ve şeref gününde, çelik irademizin esin kaynağı olan başta Zat-ı Alileri ve Kahraman Silah Arkadaşlarınız olmak üzere, Milletimizin birliği ve Ülkemizin bütünlüğü uğruna can verip ölümsüzleşen tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden şanlı gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyorum” dedi.

VALİLİK BİNASINDA TEBRİKLER KABUL EDİLDİ

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Vali Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, valilik binasında tebrikleri kabul etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreni Malatya’da İstasyon Caddesi üzerinde Abdullah Gül Parkı’nın yanında gerçekleştirildi.

Tören, Vali Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın tören aracı ile kutlamaya katılanların bayramını tebrik etmesi ile başladı.

“TÜRK ORDUSU, MİLLETİ İÇİN DAİMA GÖREVİNİN BAŞINDADIR”

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşmayı 2. Ordu Komutanlığında görevli Muhabere Albay Süleyman Özkan yaptı. Muhabere Albay Özkan, “Bin bir yokluk ve yoksulluğun hâkim olduğu milli mücadele döneminde büyük bir cesaret ve kahramanlıkla düşman karşısında dimdik ayakta durabilmiş şanlı Türk ordusu, kendisine karşı kurulmuş tuzaklara ve tüm zorluklara rağmen bugünde aynı inanç ve kararlılıkla ebedi başkomutanımızın Atatürk’ün izinde ve milletimizin emrinde; vatanımızın ve milletimizin birlik, bütünlüğü uğruna kendisine verilecek her görevi yapma azminde, kudret ve kabiliyetindedir. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan buyana milletinin yanından bir an dahi olsa ayrılmayan ve her durumda yanında olan, gücünü milletinden alan Türk ordusu, milleti için daima görevinin başındadır. Ve milletin göz bebeği olmaya devam edecektir” dedi.

“TSK İÇERİSİNE SIZMIŞ HAİNLER, MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE KAST ETMİŞLERDİR”

30 Ağustos Zaferi’nin bir kahramanlık destanı olduğunu ifade eden Muhabere Albay Özkan, şunları söyledi: “30 Ağustos Zaferi, Türk milleti ve onun kahraman ordusunun milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde yurdumuzu işgal eden düşman karşısında ümitsizliğe kapılmak yerine, ‘ya istiklal ya ölüm’ diyerek, kanının son damlasına kadar akıtmak ve onurunu korumak adına gösterdiği eşsiz mücadelenin bir sonucudur. Bu zafer, Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek; özgürlük ve bağımsızlığımızı yok etmek isteyen düşmanın dize getirilişinin destanıdır. Türk ve dünya tarihine yön veren unutulmaz zafer, milletimizin bağrından çıkan dünü, bugünü şanla, şerefle dolu, canını vatanına adamış ordumuzun o gün, o zor şartlar altında yürekleri, canları ve kanlarıyla yazdıkları bir kahramanlık destanıdır. Türk milleti, bugün ki varlığını ve model Türk Cumhuriyetini başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere hayatını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçludur. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bu bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir. Kurtuluş Savaşı’nda ülkemizi korumak için canıyla, kanıyla düşman karşısında duran ordumuz, aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci içerisinde dimdik vazife başındadır. Yakın bir zaman öncesinde yaşadığımız gibi Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış hainlerin tuzakları da bize şunu bir kez daha göstermiştir ki, vatanımız üzerinde hain emelleri olan unsurlar içeride ve dışarıda şer ittifakı oluşturmuşlar; milli birlik ve beraberliğimize kast etmişlerdir.”

Törende, Battalgazi Cumhuriyet Anadolu Lisesi Öğrencileri Neslihan Gülenay ile Kerim Doğuhan Nak tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Şiirlerin okunmasının ardından tören, geçiş töreniyle sona erdi.

BİR VATANDAŞ, “ŞERİAT İSTİYORUZ, İDAM İSTİYORUZ” DİYE BAĞIRDI

Tören esnasında bir vatandaş, tören alanına yaklaşarak, “Şeriat istiyoruz, idam istiyoruz” diye bağırdı.

Emniyet görevlileri tarafından alandan uzaklaştırılan vatandaş, “Devletin hakimleri, savcıları, askerlerinden darbe yedik. Kur’an gelsin, şeriat gelsin, idam gelsin” diye bağırdı.

Alandan uzaklaştırılan vatandaş, emniyet mensuplarıyla konuşurken rahatsızlandı. Vatandaş, ambulansa götürüldü.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

IMG_8606 IMG_8674 IMG_8734 IMG_8977

bay2

bay4

bay3

bay1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız