SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türk Sanatları Şenliği

A- A+ PAYLAŞ

Üniversite düzenlenen “Geleneksel Türk Sanatları Şenliği (Çini-Ebru-Tezhip Uygulamaları)'nin ilgi gördüğü bildirildi.

Şenlikle ilgili olarak İnönü Üniversitesi Basın Bürosu'ndan şu bilgi verildi:

"Geleneksel Kültür ve Sanat ve Spor Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Geleneksel Türk Sanatları Şenliği (Çini-Ebru-Tezhip Uygulamaları)” büyük ilgi gördü.

20-22 Mayıs 2009 tarihleri arasında, İnönü Üniversitesi Kampüsü-Şenlik Alanı (Kıbrıs Meydanı)’nda gerçekleştirilen, geleneksel Türk Sanatları Şenliği öncelikle; Geleneksel Sanatlarımızı korumayı, unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş, teknolojinin içerisinde kaybolmuş teknik ve sanatsal özelliklerini yaşatmayı amaçlamaktadır. Şenliğin amacı geleneksel sanatlarımızın önemini daha geniş kitlelere yayarak, Malatya ve çevresinde yaşayanlara tanıtımını yapmak ve bölge gençlerinin Geleneksel Türk Sanatları konusunda yüksek eğitim yapmasını teşvik etmektir.

İnönü Üniversitesi olarak her yıl düzenlenen Bahar Şenliklerinde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Geleneksel Türk Sanatları Şenliği; Sayın Rektörlüğümüz ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığının himayelerinde 2007 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde kurulan henüz eğitim-öğretime başlamamış olan, Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü tarafından düzenlendi.

Geleneksel Türk Sanatlarımız başlığı altında ebru ve tezhip sanatlarına ait uygulamalar; Dokuz Eylül Üniversitesi Geleneksel Türk El Sanatları Programı doktora öğrencileri Muhammet BİLGEN ve Serkan İLDEN tarafından yapıldı.

Çini Sanatı uygulamaları ise; İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Başkanı Yrd. Doç. A. Sultan KARAOĞLU ile birlikte diğer bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Pınar KOŞAR ve Uzm. Eda DEMİR tarafından gerçekleştirildi.

Çini, Ebru ve Tezhip sanatlarımızın geleneksel yöntemlerle üretim tekniklerinin tüm aşamaları ile gösterildiği ve uygulandığı şenlik boyunca; genç sanatçılarla buluşan ilgili öğrenci ve halkımız hep birlikte uygulamalara birebir katılarak, hoş ve sanat dolu günler geçirdiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız