SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türk Sinemasının Acı Kaybı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:00:49
Türk Sinemasının Acı Kaybı
A- A+ PAYLAŞ

Türk sinemasının ünlü oyuncularından Yılmaz Köksal, tedavi gördüğü hastaneden hayatını kaybetti.

Yeşilçam'ın ünlü karakter oyuncusu Yılmaz Köksal akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Köksal, bir süredir Sultanbeyli’de özel bir hastanede kanser tedavisi görüyordu.

YILMAZ KÖKSAL KİMDİR?

15 Temmuz 1939 yılında Kırşehir’de dünyaya gelen Yılmaz Köksal, Tunç Başaran'ın sinemaya uyarladığı, Orhan Kemal'in "Murtaza” eserinde “Dubara” rolünü oynayarak sinema tarihine geçti. Yılmaz Köksal uzun bir süre ikinci derecede rollerde oynadıktan sonra 1970 de Çetin İnanç’ın yönettiği “Çeko” filminde başrole yükseldi. Filmin başarısıyla halkın beğenisini kazanıp, macera filmlerinin aranan oyuncusu ve sinema tarihinin sevilen oyuncularından biri oldu.

1965'ten 2005'e kadar 182 filmde oynayan Köksal özel televizyonların çoğalmasıyla birlikte sinema ve diz

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız