SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Türk Telekom İşi Bitmiştir..''

A- A+ PAYLAŞ

Telekom'a 6.5 milyar peşin teklif eden Malatyalı işadamı Ahmet Çalık, Malatya'da bu ihaleye "kendi açısından" son noktayı koydu. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Çalık, çok sayıda iş adamıyla geldiği Malatya Fuarı'nda yaptığı açıklamada, Telekom ihalesiyle ilgili olarak, "İhalenin birincisi bellidir, bu konu bitmiştir" dedi.

200 civarında iş adamı ile birlikte özel uçakla, 13. Malatya Fuarı, Uluslararası Kültür, Sanat ve Kayısı Festivali ile temel atma törenlerine katılmak üzere memleketi Malatya'ya gelen Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Organize Sanayi Bölgesi'nde sahibi bulunduğu GAP Tekstil Fabrikası'nda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Türk Telekom ihalesiyle ilgili sorulara karşılık Çalık, "Hükümetimiz ve özelleştirme idaresi son derece şeffaf bir özelleştirme dönemi yaşatmıştır. Televizyorların önünde açık bir ihale olmuştur. Biz orada 2. olduk. Birinci olanları tebrik ediyoruz. Memleketimize, milletimize, vatanımıza, hayırlı olsun diyoruz. İhalenin birincisi bellidir, bu konu bitmiştir" dedi.

Çalık Holding'in çeşitli çalışmaları olduğunu söyleyen Ahmet Çalık, "Malatya'daki yatırımlarımıza çok önem veriyoruz. Malatya'daki yatırımlarımız sürüyor. Türkiye'de çeşitli yatırımlarımız sürüyor. Bunlardan en önemlilerinden birisi olan özelleştirmeden aldığımız Bursa Gaz'dır" şeklinde konuştu.

Türk Telekom çoğunluk hisselerinin özelleştirme kapsamında blok satış ihalesinde; 5 yılda ödeme kaydıyla 6 milyar 550 milyon dolar teklif ettiği belirtilen Lübnan kökenli Oger firmasının en iyi teklifi verdiği açıklanırken, ortak olduğu Etisalat adlı firmayla 6.5 milyar dolar peşin teklif eden ve bu teklifle ikinci sırada yer alan Çalık grubu, "peşin" teklifi nedeniyle konunun tartışılmasına neden olmuştu. Çalık'ın, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü hemşehrimiz Vahap Munyar'a yaptığı açıklamalardaki "peşin-vadeli fiyat" değerlendirmesi, Çalık grubunun süreci bitmeyen bu ihalede "ısrarlı alıcı" olduğu yorumlarına yolaçmıştı.

Başbakana yakınlığıyla bilinen Ahmet Çalık'ın, Malatya'daki açıklamaları, Telekom konusunun, bu grubun da yeraldığı konsorsiyum açısından kapandığı şeklinde yorumlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız