SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türk Uçağı Kaçırılmak İstendi

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:36:36
Türk Uçağı Kaçırılmak İstendi
A- A+ PAYLAŞ

Pilotunun kaçırılma sinyali verdiği Kharkov / İstanbul seferini yapan ve 110 yolcu taşıyan uçak Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi. Güvenlik güçlerinin ikna ettiği hava korsanı yaklaşık bir saat sonra teslim oldu.

PGT 751 sefer sayılı Pegasus Havayolları'na ait uçağın 2-F numaralı koltukta oturan Ukraynalı yolcusu tarafından Soçi'ye yönlendirilmek istendiği öğrenildi. Yolcunun uçak havadayken ayağa kalkarak, "uçakta bomba var şeklinde bağırdığı" öne sürüldü. Kaçırılma sinyali alınan Kharkiv-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayollarının PGT 751 sefer sayılı uçağı Sabiha Gökçen Havalimanında güvenli bir alana alınırken, uçağın kaptan pilotu İlyas Karagülle, "iyiyiz" mesajı verdi.

AÇIKLAMALAR..

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Hava korsanı yapılan operasyonla etkisiz hale getirildi. Operasyon tamamlandı” dedi. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul’da yaşanan uçak kaçırma girişimiyle ilgili olarak bunun Türkiye’nin iç politikasıyla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’daki yerel bir televizyon programında, Kharkov - İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçağın Ukrayna asıllı bir korsan tarafından kaçırılmak istenmesini değerlendi. Uçak kaçırma haberini yeni aldığını ifade eden Arınç, “Bu kişi, Kharkov’a giden bir uçağa binmiş ve uçağı önce Soçi’ye indirilmek istenmiş. Ve bagajda bomba ihbarında bulunmuş. Bunun üzerine uçak, Sabiha Gökçen Havaalanı’na dönüş yapmış. Bir kişi olduğu tespit edilmiş. Üzerinde silah olmadığı biliniyor. Ama bomba ihbarında ısrar ediyor. Kendisinin alkollü olduğu ihbar ediliyor. Ukrayna’da yaşanan olaylar sebebiyle tutuklama ve gözaltına alınma olaylarını protesto için bunu yaptığı ifade ediliyor. Şundan emin olabiliriz. Yolcular güvendedir. Bu kişilerle istihbaratın görüşmesi devam ediyor. Zannedersem kısa bir zaman içinde görüşmeler sonuçlanmış olacaktır. Bunun Türkiye’nin içi ve iç politikasıyla ya da herhangi bir eylemle hiçbir ilgisi yok. Yabancı uyruklu bir şahsın, yabancı ülkedeki faaliyetlerini protesto için yaptığı bilinen bir olayla karşı karşıyayız. Can kaybının yaşanmaması üzücü bir olayın yaşanmaması tesellimizdir. Şimdiden geçmiş olsun diyorum. Bilgim bu kadar bir kısmı yanlış olabilir. Bana intikal edenler bunlar” dedi.

Bu arada korsanın etkisiz haline getirildiğinin aktarılması üzerine Arınç, buna çok sevindiğini sözlerine ekledi.

KORSAN UKRAYNALI

Kharkiv-İstanbul seferini yapan Pegasus uçağını kaçırma girişiminde bulunduktan sonra gözaltına alınan Ukrayna uyruklu Artem Hozlov, Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirildi. 

Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçak kaçırma girişiminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan hava korsanı Artem Hozlov, Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk tedavisi uygulandı. Daha sonra polis ekipleri tarafından alınan Hozlov, Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Burada da kapsamlı bir şekilde sağlık kontrolünden geçirilen Hozlov, daha sonra sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız