SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkçe İsim Kullanana Bayrak

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:57:43
Türkçe İsim Kullanana Bayrak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da iş yerlerinin tabelasında Türkçe isim kullanan iş yerlerine Türk Bayrağı hediye edildi. 

Ülkü Ocaklarının Türkçe isim kullanan iş yerlerine Türk Bayrağı hediye etme etkinliğine MHP İl Başkanı Arif Yıldız, Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Karaca ve partili yöneticiler ile ocak mensupları katıldı. Atatürk Caddesi üzerindeki sadece tabelalarında Türkçe isim kullanan iş yerlerine yapılan ziyaretlerde Yıldız ve Karaca, Türkçe isim kullanmalarından dolayı iş yeri sahiplerine teşekkür ederek, Türk Bayrağı hediye etti.

MHP İl Başkanı Arif Yıldız, Türk Dili Kurumunun 26 Eylül’ün Türk Dil Bayramı olarak ilan ettiğini hatırlatarak, “Ülkü Ocakları ile birlikte Türkçe isim kullanan iş yerlerini ziyaret ederek, bu hassasiyetlerinden dolayı birer bayrak hediye ediyorlar. Hem bayrağımıza ve hem de Türkçe'mize bundan sonra da sahip çıkmalarını diliyoruz” dedi.

Yıldız, “Bir birinin dilinden anlamayan insanlar bir birinin üzüntüsünden de anlamaz, sevincinden de anlamaz, bayramından da ve kederinden de anlamaz. Dolayısıyla bir birinin dilinden anlamayan toplulukların oluşturduğu uluslar yada milletler bir birinden ayrılmaya mahkumlardır. İşte Türkiye’de amaçlanan da hedeflenen de budur” diyerek, ana dil dışında eğitim taleplerine de tepki gösterdi.

Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Karaca ise, “Bizim Ülkü Ocakları olarak Türk-İslam Ülkücüleri olarak dinimize, dilimize, bayrağımıza herkesten önce bizlerin sahip çıkması gerekiyor. Bu konuda duyarlı olan vatandaşlarımıza hem teşekkür adına, hem de bir toplumun, bir milletin elinden dilini alarak, kültürünü alarak o toplumu yıkabilirsiniz. Bizde bunlara engel olabilmek ve bu konuda duyarlı davranan vatandaşlarımıza esnaflarımıza teşekkür mahiyetinde bu etkinliği düzenledik. Türkçe isminde vazgeçmeyen, tabelalarında Türkçeyi koruyan esnaflarımıza teşekkür ederek, bayrak hediye ediyoruz. Esnaflarımızın gösterdikleri duyarlılıktan dolayı birilerinin onları fark ettiğini onlara hatırlatmak ve bunun diğer esnaflarımıza da örnek olmasını istedik” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız