SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkçe Konuşacağız, Farklı Diller Öğreneceğiz"

0
Güncellendi - 2016-05-12 00:37:24
A- A+ PAYLAŞ

Beydağı Anadolu Lisesi'nde ‘Gelecek Hepimizin’ projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, eğitim, aile ve iş yaşantısı üzerine deneyimlerini paylaştı.

Polat, “Türkiye’nin geleceğine yön verecek olan gençlerimizin zamanlarını boşa geçirmeden, bol bol okuması ve sürekli kendisini geliştirmesi gerekiyor. Geçmişte batının gözü doğudaydı ama onlar çok çalıştı ve bizi geçtiler. Bizim yapacağımız tek şey çok çalışmak ve azimli olmaktır” dedi.

Oldukça keyifli ve karşılıklı sohbet şeklinde geçen söyleşide bir öğrencinin “Biz onların dilini öğreneceğimize yabancılar bizim dilimizi öğrensinler” düşüncesini alkışlayan ve öğrenciyi bu yaklaşımdan ötürü tebrik eden Başkan Polat, “Biz konuşurken Türkçe konuşmalıyız, resmi görüşmelerde, yabancılarla konuşurken, diplomatik ilişkilerimizde Türkçe konuşmalıyız. Fakat dil öğrenmek başka bir durum, hepimizin farklı dilleri en iyi şekilde öğrenip kendi eğitim kalitemizi yükseltmemiz lazım. Osmanlı Padişahları 10’a yakın dil biliyorlardı. Yabancı dil öğrenirken onların karşısında “Biz İngilizce konuşalım diye” bir komplekse girmek çok büyük hatadır. Türkçeyi her platformda kullanmak, dilimizi yaygınlaştırmak, Türkiye’nin gelecekte Dünya’da yeniden söz sahibi olmasında büyük önem taşıyacaktır. Gençlerimizin çok dil öğrenerek, fikir ve düşünce hayatlarına yeni katkılar sunmaları toplumun ilerleyişine önemli kazanımlar sağlayacaktır” dedi.

Öğrencilere doğru bir gelecek kariyer planlaması yapmaları için çeşitli önerilerde ve tavsiyelerde bulunan Başkan Polat “ Hayatın her anında bilgili olmak bir insanın olaylar ve gelişmeler karşısında fikir üretebilmesi ve düşünce ortaya koyması önemlidir. Okul çağlarında gelecekle ilgili planlamalar yapmalısınız, hayat gerçekten çok hızlı akıyor. Gelecekte hem kendinize hem de ülkesine faydalı bireyler olmak istiyorsanız bugünden kendi yetenekleriniz ve becerilerine göre kariyer planlaması yapmalısınız. Hangi mesleği yaparsanız yapın en iyisini en güzelini yapmaya gayret edin, siz yeter ki isteyin, mücadele edin ve kararlı olun istediğiniz hedefe muhakkak ulaşırsınız” dedi.

“SİYASETÇİ ÖZGÜR DEĞİLDİR”

Belediye ve belediye hizmetlerine ilişkin öğrencilere detaylı bilgiler veren Başkan Polat, siyasetçilerin özgür olmadığını ifade etti. Polat, “Siyasetçi demek özgürlüğü olmayan kişi demektir. Belediye Başkanı olarak Malatya’da istediğim gibi davranamam, gezemem, giyinemem, sokakta yürürken etrafıma dikkat etmeden yürüme şansım yoktur. Vatandaşlarımızla hasbihal etmem, esnaflara selam vermem lazım, güler yüzlü olup, halkımızla diyaloga önem vermek bizim asli görevimizdir. Ben halk arasında gezerken özellikle çocuklara ve gençlere selam vermeden, konuşmadan geçmem, buna dikkat ederim” dedi.

“SİYASETÇİ TARİHİ ÇOK İYİ BİLMELİ, SÜREKLİ OKUMALI”

Siyaset ile uğraşan insanların okumaya ve araştırmaya önem vermesi gerektiğini ifade eden Polat, “Bir siyasetçinin en fazla önem vermesi ve okuması gereken tarihtir. Tarihi çok iyi analiz edip, tarihteki başarılı ve başarısız devletleri, savaşları çok iyi okuması gerekiyor. Bende her türlü kitabı okurum, özellikle düşünce kitaplarını tercih ederim, lakin tarihi kitapları da okumaya önem veririm. Siyasetçi her türlü gelişmeye kendisini hazırlamalı ve bilgili olmalıdır. Çünkü siyaset boşluk bırakmaya, rehavete girmeyi affetmez, sürekli uyanık ve dikkatli olmanız lazım. Cumhurbaşkanımız bir boşluk bıraksa batı dünyası hemen saldırıya geçecek, batının tek amacı var, o da Türkiye’nin Suriye gibi olmasıdır, bununla ilgili planlarını yaptılar ama devletimizi yönetenler dikkatli olmasaydı Türkiye’nin durumu çok kötü olurdu. Yaşanan sıkıntıları bu millet aşacaktır. Hep birlikte aşacağız inşallah” dedi.

“GENÇLERİ ÇAĞA REHBERLİK EDECEK ŞEKİLDE EĞİTMEK LAZIM”

Konuşmasında ülkeyi en iyi yere taşımak için herkesin sorumluluk sahibi olması gerektiğinden bahseden Polat, “Gençlerimizin yetişmesi, anlayışı, vizyonu ve felsefesi bizim geleceğimizi ifade eder. Gençlerimizi çağa rehberlik ve önderlik edecek şekilde yetiştirmek hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. Eğitim, kültür, sanat ve sporda çağın önünde olacak düzeye ulaşmak lazım.  Eğer şimdiden bu atılımları ve adımları atmazsak geleceğimiz karanlık olur” dedi.

Başkan Polat söyleşinin sonunda öğrencilerin yoğun isteği üzerine Arif Nihat Asya’nın “Dua” şiirini okudu.

Bülten

c3

c4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Maksut (7 yıl önce)
    Sayın başkan selfilere devam yani.
    0
    0
    Yanıtla