SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkçe Öğrenime Teşvik

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:29:33
Türkçe Öğrenime Teşvik
A- A+ PAYLAŞ

Bosna-Hersek Cumhuriyeti’nde seçmeli ders olarak Türkçe’yi seçen öğrencilere yönelik düzenlenen 23 Nisan etkinliğine Malatya Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor. Türkçe dersini seçen 5 bin 500 öğrenciye yönelik düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tanıtımı ile Bosna-Hersek’te Türkçe öğrenen çocukların teşvik edilmesi amaçlanıyor. 

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyeti Bosna-Hersek Büyükelçiliği himayesinde, Bosna-Hersek Cumhuriyeti’nde Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi işbirliği ile 23 Nisan etkinliklerinin düzenleneceği belirtildi. Bosna-Hersek’te ikinci seçmeli yabancı dil olarak okutulan Türkçe dersini seçen 5 bin 500 öğrenciye yönelik düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tanıtımı ile Bosna-Hersek’te Türkçe öğrenen çocukların teşvik edilmesi amaçlanıyor. Bu amaç kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Bosna-Hersek Büyükelçiliği kanalıyla, Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan destek talebine, Büyükşehir Belediyesi olumlu yanıt verdi.

Büyükşehir Belediyesi, yapılan talep doğrultusunda Bosna-Hersek’te öğrencilere yönelik düzenlenecek olan 23 Nisan etkinlikleri için, 5 bin 500 Türkçe dersi alan öğrencilerin 23 Nisan etkinliklerinin yapılacağı alana taşınabilmesi için gerekli yardım, etkinlikler sırasında öğrencilere dağıtılmak amacıyla 3 bin paket kuru kayısı ile Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait flama, tanıtıcı afiş ve yayın gibi materyal desteği verecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Zenica Arena Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek olan çocuk şenliği, TRT ve Bosna Hersek Cumhuriyeti’nde yayın yapan devlet ve özel kanallar tarafından da canlı olarak yayınlanacak. Düzenlenecek olan etkinlik, Bosna Hersek’te gerek 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin tanıtımı ve gerekse de Türkçe öğrenen öğrencilerin teşvik edilmesi açısından büyük önem arz ediyor.

Bosna Hersek devlet okullarında resmi olarak, Bosna Hersek Eğitim Bakanlığının müfredatında yer alan ikinci yabancı dil olarak Türkçe’nin öğretimi projesinde toplam 105 okulda 5 bin 37, Bosna Hersek devlet üniversitelerindeki Türkoloji bölümlerinde de 450 olmak üzere toplamda 5 bin 487 öğrencinin Türkçe eğitim aldığı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız